Szerzői jogok


A Magyar Vámügyi Szövetség (a továbbiakban: MVSz) www.mvsz.eu című portáljára vagy valamely oldalára történő belépéssel elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

– az MVSz minden regisztrált tagjának hírlevelet küld. A hírlevélről leiratkozás lehetősége bármikor adott.

– az mvsz.eu weboldalon (lap) található tartalom az MVSz (kiadó) szellemi tulajdona. Az MVSz fenntart minden, a portál bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi egyezmények, magyar törvények és más jogszabályok védik.

A kiadó előzetes, írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A lap tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a lap így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

Az MVSz oldalai teljes egészében – reklámokkal, hirdetésekkel együtt – szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig a nyilvánosság felé közvetíteni tilos. Tilos továbbá a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az MVSz követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A portálról értesüléseket, információkat átvenni csak a portálra való hivatkozással (www.mvsz.eu vagy www.vamszovetseg.hu) lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő

a) nem módosítja az eredeti információt,

b) a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

Az mvsz.eu és vamszovetseg.hu domain név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása – a hivatkozás kivételével – kizárólag az MVSz előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges.

Az MVSz pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az MVSZ az mvsz.eu és vamszovetseg.hu weboldal tulajdonosa és üzemeltetője. A weboldal tartalma (cikkek, adatbázisok, kapcsolódó képgalériák, a cikkek illusztrációi) teljes körű szerzői jogvédelem alá esik. Az MVSz nem vállal felelősséget a fórum- és egyéb szolgáltatásoldalain a látogatók által elhelyezett üzenetekért és csatolásokért (kép, hang, videó és bármilyen más média). A felelősség az üzenetet és a csatolást elhelyező személyt terheli. Amennyiben ezzel kapcsolatban látogatói jelzés érkezik, a kiadó ellenőrzést követően jogosult a kifogásolt bejegyzések, vagy látogatók által elhelyezett tartalmak eltávolítására. A weboldalon közzétett kiadói tartalmak részben vagy teljes terjedelemben történő másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos írásbeli engedélyével lehetséges.

Budapest, 2016. február