2017. július 23. vasárnap | Belépés
76 éves korában elhunyt Moldován Tamás, aranytollas újságíró

76 éves korában elhunyt Moldován Tamás, aranytollas újságíró

Megint veszteség érte a magyar újságírást. Szombaton hajnalban, 76 éves korában elhunyt Moldován Tamás, Aranytollas újságíró. 
A szakma legendás nagyjai közé tartozott, akikről évtizedekkel később is szomorú vagy vidám legendák keringtek. Talán még érettségije sem volt, amikor már odafigyeltek az írásaira. Évtizedekig volt a Népszava városházi tudósítója,... de igazi szakterülete a közlekedés és az idegenforgalom volt. Elsők között szorgalmazta, hogy kormányzati szinten is foglalkozzanak a közlekedés biztonságával, különösen a motorizációval együtt növekvő gyermekbalesetek miatt aggódott. Sokat tett azért, hogy idehaza is meghonosodhasson a Forma 1, évekig ő szervezte a verseny hazai és külföldi népszerűsítését. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének közlekedési szakosztályát is évtizedekig vezette, csak akkor köszönt le e tisztségéről, amikor a betegsége mozgáskorlátozottá tette.
Nagyon gazdag életművet hagyott maga után. Sok éve gondozta előbb az Vám- és Pénzügyőrség, majd a NAV vámügyi lapjait, kiadóként számos magazint szerkesztett, évtizedekig támogatta, hogy a Magyar Sajtófotó-kiállítás teljes anyaga – Az év fotói cimmel - könyv alakban is megjelenhessen. Krimik, utikönyvek, művészeti albumok sora készült kiadója, a VIVA Kiadó gondozásában.
Amiről ő nem tudott, arról nem is volt érdemes tudni, amiről írt, arra feltétlenül figyelni kellett. Fiatal kollégák egész nemzedékét tanította meg arra, hogy az újságírás felelősséggel jár, hogy a leírt szónak hatalma van, hogy az igazat, csakis a tiszta igazat szabad papírra vetni.

Küzdöttél, de már nem lehet
Csend ölel át és szeretet
Csak az hal meg, kit felednek
Örökké él, kit igazán szeretnek.

Moldován Tamás temetése 2017.június 8-án 10 órakor történt a Kozma utcai izraelita temetőben.

Nyugodj békében Tamás!!