2018. június 20. szerda | Belépés

„Képviselet és Kockázatelemzés” címmel szakmai továbbképzést rendezünk 2017. szeptember 19.-én

Tisztelt Tagság! Tisztelt Érdeklődők!

Mostanában nagyon sokat hallani arról, hogy a kínai áruexport Európába érkező szállítmányainak vámkezelései milyen kihívások elé állítják a vámközreműködői szakmát. Mint ismeretes, az áfa teher finanszírozása miatt többnyire elvárás a közvetett képviseleti megbízás alkalmazása a kínai importőr megbízók részéről. Ez azonban a képviselettel járó felelősség szigorodó UVK szabályai mellett egyre nagyobb kockázatot jelent a gazdálkodók számára.

Arról már sok szó esett a konferenciáinkon és logisztikai fórumokon is, hogy a vámhatóság milyen megoldásokkal igyekszik kedvező vámszolgálati környezetet teremteni, de ezzel a rendezvénnyel arra szeretnénk helyezni a fókuszt, milyen felelősséggel jár a képviselet vállalása, milyen módon lehet a megbízási szerződésben rögzíteni a megbízó és a képviselő közti felelősségi határokat, illetve milyen belső kockázatelemzéssel lehetünk éberebbek a veszélyek feltérképezésében.

A program során széles előadói kört hallgathatunk, megismerhetjük a minisztériumi jogalkotási szempontokat, a vámhatósági jogalkalmazás mintául használható módszereit, az egyetemi képzésből felvillantott ismereteket és saját gazdálkodói legjobb gyakorlatot, ami garancia arra, hogy a résztvevők naprakész, aktuális, a gyakorlati munkát segítő információkat kapnak első kézből. Ezen a szakmai programon bemutatásra kerülnek új vámtörvényi szabályok az egyetemegesség témakörében, illetve felvillannak ötletek is a kockázati adatok megosztására. A gazdálkodókkal folytatott párbeszéd a hatóság számára az egységes joggyakorlat kialakításának lehetőségét hordozza, ennek támogatására meghívást kap valamennyi NAV Igazgatóság a részvételre.

Az oktatási program hasznos és eredményes lehet mindazoknak, akik szeretnék tudatosan felülvizsgálni a képviseleti tevékenységükben a korábbi szabályozásra épülő mechanizmusaikat, és nagyobb biztonságot szerezni a megbízások kockázatainak felmérésében, és megismerni az áruátengedést követő ellenőrzések elvárásait. Várjuk jelentkezésüket!      

A részletes programot a mellékletek közül letölthetik, illetve a rendezvényt megelőzően is kézhez kapják a résztvevők.

A program időbeosztása:

Az előadások 2017. szeptember 19-én (kedden) 9.00 órától 17.00 óráig tartanak, közben egyórás ebédszünet és két büféellátással biztosított kávészünet lesz.

A teljes időtartam összesen 8 tanóra.

Az előadások helyszíne: Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94.

A továbbképzésre a mellékelt jelentkezési lapon lehet 2017. szeptember 15-ig jelentkezni. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére: 16.000,- Ft/+ ÁFA
  • Nem MVSZ tagok részére: 20.000,- Ft/+ ÁFA

A teljes napra vonatkozó részvételi díj tartalmazza a rendezvény ideje alatt a büfét és a kétfogásos ebédet a hotel éttermében.  Az előadás anyaga a rendezvényt követően letölthető lesz a szövetségünk WEB oldaláról (MVSZ.eu)– a résztvevők számára.

Budapest, 2017. szeptember 4.

tolnaine alair

 

 

 

Tolnainé dr. Tóth Veronika

                    főtitkár

Megjelent: 625 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 06 szeptember 2017 14:04
Qr Code