2018. augusztus 22. szerda | Belépés

Vámműhely „Informatikai aktualitások ” címmel 2017. október 5.

Az őszi Egri Konferenciánk (2017. október 27-28.) előtt szeretnénk egy önálló Vámműhelyt szentelni a vám- és jövedéki szakterületet, illetve a vám- és adóigazgatási jogviszonyokat érintő aktuális informatikai aktualitásoknak.

A rendezvény első felében előadásokban mutatják be a NAV szakterületeiről érkező előadóink az informatikát vám- és jövedéki szakterületről érintő aktuális témákat. Az első előadás az uniós fejlesztésű Vámhatározatokat Kezelő Rendszer (CDMS rendszer) bevezetéséről szóló információkat foglalná össze, részben azok részére is, akik a NAV KI ügyfél-tájékoztatójára nem tudnak eljutni, illetve az ott elhangzottak kapcsán felmerülő további kérdéseket egyeztethetjük.

A második előadás a cégkapu bevezetésének várható hatásairól szól majd a NAV vám- és adóigazgatási eljárásaival összefüggésben, különösen az ügyféli kapcsolattartás, a képviseleti megbízásokkal való összevezetés és az iratkézbesítési szabályokkal való összefüggések vonatkozásában.

A harmadik előadás pedig az új jövedéki informatikai feladatok gyakorlati tapasztalatairól szól majd.

A rendezvény második felében bemutatjuk az MVSZ Informatikai Munkacsoportját és emellett a köteletlen beszélgetés helyet és időt ad arra, hogy kihasználva a résztvevő gazdálkodók és szoftverházi tagjaink jelenlétét a „visszainfó-áramlást” érdekében összeszedhessük a fejlesztési ötleteket, és egyeztethessük a váminformatikai gyakorlati tapasztalatokat.

A rendezvény célja támogatni a legproaktívabb módon a tagjaink közé tartozó 4 legnagyobb ügyféli szoftverfejlesztő cég, a vám- és jövedéki tevékenységet végző gazdálkodóink és a hatóság szakemberei közötti kapcsolattartást.

A részvételt mindazoknak ajánljuk, akik munkájuk során az informatikai rendszereket alkalmazzák, vagy fejlesztik. Azoknak, akik kíváncsiak az új információkra és akik saját véleményükkel, ötleteikkel és visszajelzéseikkel igyekeznek segíteni a hatósági és ügyféli fejlesztéseket. Egyszóval mindnyájuknak. A részletes program letölthető a weboldalunkon, illetve a rendezvényt megelőzően is kézhez kapják a résztvevők.

A program időbeosztása:

A regisztráció 12.00-12.30 között lesz, az előadások 12.30-től 14.45-ig tartanak, ezt követően pedig a program 90 perces köteletlen beszélgetést tartalmaz, hogy a vám- és jövedéki tevékenységet folytató  gazdálkodók és a szoftverházi tagjaink közreműködéséhez összegyűjthessük a fejlesztési ötleteket, és egyeztethessünk váminformatikai gyakorlati tapasztalatokat.

Az rendezvény helyszíne: Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94.

A Szemináriumra a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2017. október 4-ig, illetve előzetesen kérdéseket küldhetnek írásban 2017. október 2-ig, amelyeket az előadók felé koordinálunk. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére ingyenes
  • Nem MVSZ tagok részére: a 11 000,- Ft + ÁFA

A részvételi díj tartalmazza a rendezvény ideje alatt biztosított büféfogyasztást is.

Budapest, 2017. szeptember 22.

tolnaine alair

Tolnainé dr. Tóth Veronika

                    főtitkár

Megjelent: 357 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 24 szeptember 2017 07:26
Qr Code