2021. február 26. péntek | Belépés

Stratégiai partnerség az OKJ új megközelítésére

A Magyar Vámügyi Szövetség idei őszi Egri Konferenciája sem múlt el kiemelkedő esemény nélkül, ugyanis a közel 25 éve működő érdekképviseleti és oktatási szervezetünk stratégiai együttműködési megállapodást kötött az ország piacvezető pénzügyi ágazati szakképzési intézményével, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központjával.

egyuttmukodesA két szervezet együttműködése a magas szakmai színvonalú oktatás iránti elkötelezettségen nyugszik. Közös célunk olyan vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézői képzések beindítása, amely a munkavállalás követelményeihez igazodó tudás megszerzését teszi lehetővé, valós lehetőséget teremtve a munkavégzés gyakorlati ismeretek megszerzésére.

Az MKVKOK részvétele biztosítja a stabil és professzionális oktatás-szervezési alapokat, kiegészíti a vámszakmai ismereteket az adózási, illetve az adó- és pénzügyi tudást vámszakmai ismeretekkel, felismerve, hogy a két szakterület összekapcsolásával szerezhető igazán versenyképes tudás. Az MVSZ tagjai közreműködésével elérhetővé válik a vámszakmai gyakorlati tudás megszerzése, a szakmai tudásuk megosztására kész szakemberek mentorálási tevékenységével, a szakképesítések szerinti munkavégzések gyakorlatban történő bemutatásával, telephely-látogatások és gyakornoki lehetőségek biztosítása által.

Őszintén hiszünk abban, hogy a vámszakmára is ható nemzetközi körülmények (ld. Brexit, kínai áruforgalom növekedése) által generált szakemberhiányt magasan képzett és tudásukat folyamatosan fejlesztő szakképzett munkaerővel tudjuk pótolni, amely hosszú távon szakmánk társadalmi és gazdasági szerepének erősödésével jár. A vállalkozások felismerik azt, hogy a vámügyi ismeretek tudatos alkalmazásával – például a termelési vagy kereskedelmi beszerzések vagy a vállalati telephelyeken végzett tevékenységek tervezésekor – valós pénzügyi nyereség realizálható.

Jelenlegi tagvállalataink profitálhatnak az állásajánlatokra kiajánlott pályakezdő kollégák nívós tudásából és a gyakornoki munka által cégre szabott betanításból. Tagjaink közé tartozó szakemberek tudásának megosztása és a jelenlegi OKJ oktatásban szerzett tapasztalataink és szervezeteink eddigi működése hiteles és eredményes képzési munkát tesz lehetővé.

Megjelent: 961 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 30 október 2017 10:55