2020. február 18. kedd | Belépés

Felhívás az EU Bizottsági kérdőív kitöltésére

Az Európai Bizottság megkeresést intézett a tagállamok vámhatóságain keresztül a KKV szektorba tartozó gazdálkodók felé a lenti  elérési úton közzétett kérdőív kitöltésére.

A Bizottság elsősorban azoknak a kis- és középvállalkozásoknak a véleményét szeretné szondázni, akik azért nem célozzák meg az export piacokat, mert nem rendelkeznek kellő erőforrással ahhoz, hogy pl. a származási szabályok összetett rendszerét elsajátítsák.

A kérdőívek kitöltése segíti a Bizottságot abban, hogy publikus felületen olyan információs bázist hozzanak létre (az elképzelések szerint döntési sémák formájában) amelynek segítségével laikusok, illetve elsősorban az említett kis és középvállalkozások  is nagy biztonsággal meg tudják határozni  az általuk előállított termékek származó helyzetét az irányított kérdésekre adott válaszok segítségével. 

A kérdőív kitöltése önkéntes, kötelezettséggel nem jár, a visszajelzések adása lehetőséget teremt a magyar gazdálkodók igényeinek a lehető legmarkánsabb megjelenítésére a Bizottság előtt, hogy ezen igényeket szem előtt tartva alakítsák ki a tervezett szakmai ismertetőket.   

A kérdőív elérési linkje itt található: http://madb.europa.eu/madb/indexPubli.htm

Qr Code