2020. október 29. csütörtök | Belépés

MVSZ KREDITPONTOS Szeminárium „Speciális tárgykörök” címmel 2018. november 14.

Az év utolsó egész napos szemináriumán 2018. november 14-én speciális tárgyköröket járunk végig. Programunk a termékbiztonsági megfelelőséget tanúsító CE jelölés alkalmazásának áttekintésével kezdődik, mind a szabályozási, mind a hatósági jogalkalmazási oldalról bemutatva. Aztán a transzferár vámértékként való alkalmazását vizsgáljuk egy EU bírósági ítélet alapján. Az egri konferencián bevezetetett BREXIT témát több előadásban elemezzük, a vámhatóság, egy termelővállalat és a vámügynökök felkészülése szempontjából, valamint a jövedéki és adóügyi hatásait keresve. Végül egy panelbeszélgetés szól az előzetes árunyilatkozat adás lehetőségéről, az ehhez kapcsolódó informatikai fejlesztés jelenlegi megoldásáról és más tagállamok gyakorlatáról.

Az oktatási napot a részt vevő – 2017-ben nyilvántartásba vett – vámügynökök részére 5 kreditpontra minősítették (a 2018-ban nyilvántartásba vett vámtanácsadó és vámügynök kollégák számára a továbbképzési kötelezettség csak 2019. évtől indul). Akinek kreditigazolás kiadására lesz szüksége, kérjük jelezze külön emailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen. A kreditigazolás kötelező adateleme: a név, születési név, születési idő és hely, anyja neve; kérem ezeket is küldjék meg az emailen. Az igazolásokat pdf dokumentumként elektronikus úton küldjük meg a rendezvényt követően.

A részvételt mindazoknak ajánljuk, akik gyakran találkoznak a gyakorlati kérdésekkel a mindennapi munkájuk során, és eddigi válaszaikat és ismereteiket első kézből származó információkkal egészítenék ki vagy szakértő kollégák tapasztalataival vetnék össze. A részletes program letölthető a weboldalunkon, illetve a rendezvényt megelőzően is kézhez kapják a résztvevők.

A program időbeosztása:

A regisztráció 9.00-9.30 között lesz, az előadások 9.30-től 15.45-ig tartanak, s végül konzultációs lehetőség lesz a tárgykörök előadóival. Délután egy kávészünet is lesz büfével.

Az előadások helyszíne: Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94.

A Szemináriumra a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2018. november 12-ig.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére ingyenes!
  • Nem MVSZ tagok részére: a 18 000 Ft + ÁFA

(A nem tagok részére kiszámlázott részvételi díj tartalmazza a részvételi díjat (15.000+áfa), és a rendezvény ideje alatt biztosított büféfogyasztást 3000 Ft+áfa).

Az ebéd mindenki számára opcionális, a helyszínen fizetve 1900 Ft+áfa a kétfogásos ebéd ára, a regisztrációnál jelezhetik majd, akik ebédet kérnek. (Húsos „A” menü vagy vegetáriánus „B” menü között lehet választani.)

Bízunk benne, hogy a program komoly segítséget jelent a vámok és adók határterületein való eligazodásban, és reményeink szerint a kreditpontokkal a kötelező továbbképzések teljesítéséhez is hozzájárulunk!

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

Budapest, 2018. október 29.

tolnaine alair

       Tolnainé dr. Tóth Veronika

                  főtitkár

Megjelent: 540 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 01 november 2018 08:54