2020. október 29. csütörtök | Belépés

Felhívás a 2019. év első félévében induló új budapesti hatósági képzésre

A Magyar Vámügyi Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM/37237/2017. számú határozatával az országban elsőként került vámügyi szakértői hatósági vizsgára felkészítő képzés szervezésére és lebonyolítására jogosult képző szervként VJSZ-1/2017. nyilvántartási számon nyilvántartásba vételre 2017. november 28-i hatállyal. A szakmai programunk mindenben megfelel a vámjogi szakértői hatósági képzésről és hatósági vizsgáról szóló 40/2016. (XI. 17.) NGM rendeletben foglalt követelményeknek. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Magyar Vámügyi Szövetség és a Corvinus Egyetem együttműködésével létrehozott „Vámlogisztika” posztgraduális képzést a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM/35128/2017. határozatával szintén jóváhagyta a vámügyi szakértői hatósági vizsgára való felkészítő képzésként, így szövetségünk oktatási kínálatában lehetőség van a vizsgára való felkészülést a vámlogisztika egyetemi képzés választásával is teljesíteni. A következő évfolyam várhatóan 2019. februári kezdéssel indul. Az egyetemi képzésre vonatkozó információkról külön tájékoztató kerül kiadásra.

Ahogy az uniós vámkódex bevezetésére történő felkészülést támogató továbbképzéseinken, úgy a hatósági vizsgára történő felkészítő képzés alkalmával is felkészült első kézből származó információkkal, a témákról élő tudással rendelkező oktatói gárdával és nívós képzési programmal kívánjuk támogatni hallgatóink sikeres felkészülését a hatósági vizsgára. Ezen túl pedig a hatósági vizsgát tett és regisztrált vámtanácsadók és vámügynökök számára Szövetségünk továbbképzések és rendezvények szervezésével fogja biztosítani a jogszabály által előírt kreditpont szerzési lehetőséget.

Az első félév két sikeres turnusa után ősszel újra indítjuk ezt a képzést. Hatósági képzésünk továbbra 100 órás időtartamú, melyet a Rendelet szerinti vizsgatantárgyak témaköreit felölelő 72 órát kitevő 6 szakmai modul, a témák teljes körű áttekintését segítő és kiscsoportos bontásban megvalósuló két konzultációs nap, egy egynapos – több telephely közötti választás lehetőségével előkészített - telephely-látogatás gyakorlati program, valamint e-learning felületünkre feltöltött kötelező órák teljesítése tesz ki.

Képzésünket egy turnusban tervezzük indítani 2019. első féléve során legalább 30 fő jelentkezése esetén, egy csoport maximális létszáma – a valóban hatékony ismeretszerzés érdekében – maximum 44 fő. [2019.02.11. A meghirdetett létszám betelt, további jelentkezéseket várólistára tudunk fogadni, esetleges lemondás esetén 2019. március 1-ig jelzést küldünk. A képzés indításáról 2019. második félévére az esetleges érdeklődés függvényében születik döntés a nyár folyamán. A már visszaigazolt jelentkezők számára megerősítjük, hogy a képzés indul a meghirdetett 2019. március 7-i időpontban és hamarosan küldjük a Képzési Kisokost a technikai információkról.]

A Corvinus Egyetemmel együttműködésben működő Vámlogisztika posztgraduális képzésünk jelenlegi hallgatói számára egyes modulokhoz áthallgatási lehetőséget biztosítunk.

Hiszünk abban, hogy a vámjogi szakértői, a vámtanácsadói, a vámügynöki hatósági képzés elősegíti az egész hazai vámszakma hosszú távú fenntartható fejlődését, növelni fogja a hazai vámszakma elismertségét és tovább javítja nemzetközi versenyképességünket.

Tagjaink felkészülését azzal kívánjuk elősegíteni, hogy tagsági formától függetlenül -20% tagsági kedvezményt biztosítunk. Emellett minden hallgatónk ajándékba kapja Michael Lux: Útmutató az Uniós Vámkódexhez c. szakkönyvét, amely Szövetségünk gondozásában jelent meg.

A képzés időbeosztása:

A turnusokban az egyes modulok a tanfolyamok kezdőnapjától (2019. március 7. Budapest) nagyjából heti rendszerességgel követik egymást, a tervezett turnusbeosztás kialakítása során figyelemmel voltunk a jövő évben várható ünnepnapok miatt módosított munkarendi beosztásokra is. A budapesti V. turnus zömében csütörtöki napokra esik. A modulok általában egynaposak, a tanórák 9-17 óráig tartanak, a Vámjogi modul lesz kétnapos, mivel az oktatási tematika nagyon széles. (A véglegezett turnusbeosztást a képzés kezdete előtt a Képzési Kisokosban küldjük meg.)

MVSZ hatósági képzés

 

2019. I. félév

időpont

1.      modul - Vámunió

március 7. (csütörtök)

2.      modul - Vámtarifa

március 14. (csütörtök)

3.      modul - Vámfizetés

április 4. (csütörtök)

1. Konzultációs nap

április 11. (csütörtök)

4.      modul - Vámeljárás, alakiságok

április 17-18.  (szerda-csütörtök)

5.      modul -        Adózás

április 25. (csütörtök)

6.      modul - Info-Logisztika

május 9. (csütörtök)

Telephely látogatás

május 16. (csütörtök)

2. Konzultációs nap

május 23. (csütörtök)

Írásbeli vizsga - délelőtt

június 3. (hétfő)

Szóbeli vizsganapok - 2*2 csoport, délelőtt

június 12. (szerda)

Az óralátogatásokról jelenléti ívet vezetünk, a képzés részvételéről szóló igazolást a Rendelet 6.§ (1) bekezdése alapján az oktatott vizsgatárgykörökhöz rendelt óraszám legalább 80%-ában való jelenlét esetén adjuk ki.

A Képzésre a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2019. február 20-ig, a hallgatói adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat és az érettségi bizonyítvány másolatának együttes megküldésével!

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

A képzésen való részvételt lemondani kizárólag külön írásbeli nyilatkozattal, legkésőbb 2019. március 1-ig lehet, ezt követően megküldött lemondást nem tudjuk elfogadni és képzési szolgáltatás igénybevételét kiszámlázzuk a jelentkezőknek.

Részvételi díj a képzésen:

 

 Nem tag

MVSZ Tag

Teljes ár (nem tag)

290 000 Ft/fő

-

Tagsági kedvezmény -20%

-

232 000 Ft/fő

Early bird -10% (2018. január 10-ig!)

261 000 Ft/fő

208 800 Ft/fő

Mennyiségi kedvezmény egy cégtől 3-4 fő jelentkezése esetén -5% (early bird kedvezmény nélkül)

275 500 Ft/fő

220 400 Ft/fő

Mennyiségi kedvezmény egy cégtől 5 fő vagy e fölötti jelentkezése esetén -10%(early bird kedvezmény nélkül)

261 000 Ft/fő

208 800 Ft/fő

Mennyiségi kedvezmény egy cégtől 3-4 fő jelentkezése esetén -5% (early bird kedvezménnyel együtt)

247 950 Ft/fő

198 360 Ft/fő

Mennyiségi kedvezmény egy cégtől 5 fő vagy e fölötti jelentkezése esetén -10%(early bird kedvezménnyel együtt)

234 900 Ft/fő

187 920 Ft/fő

A hatósági képzésünk az áfatörvény szerint tárgyi adómentes szolgáltatás, így a résztvevők felé áfát nem számlázunk ki!

A korai jelentkezésért járó early bird kedvezményt a 2019. január 10-ig (azaz ezen a napon legkésőbb) beérkezett jelentkezések esetén biztosítjuk.

A mennyiségi kedvezmény kizárólag az egy jelentkezési lapon megküldött több főre vonatkozó jelentkezésekre alkalmazzuk, az év során induló több turnus jelentkezései nem összevonhatók!

A részvételi díj tartalmazza az e-learning felület anyagaihoz való hozzáférést, az előadások anyagait, az igazolás kiadásának költségét, valamint a rendezvény ideje alatt biztosított egyszeri büféfogyasztást is, de az ebédet nem!

A részvételi díj nem tartalmazza a hatósági vizsga díját (a Rendeletben meghatározott 40000 Ft), azt a vizsgára jelentkezést követően külön számlázzuk ki.

A képzés látogatására vonatkozó igazolást csak a teljes képzési részvételi díj megfizetése esetén adjuk ki, illetve vizsgára jelentkezni csak a teljes képzési részvételi díj megfizetése esetén lehet.

A hatósági képzésre történő jelentkezés, illetve részvételi díj pénzügyi teljesítésének menete:

Az MVSZ írásban visszaigazolja a hatósági képzésre történő jelentkezést, amely tartalmazza a jelentkezési lapon feltüntetet adatok alapján a részvételi díj összegét és a számlázási információkat. Akinek a képzési díj befizetéséhez díjbekérőre van szüksége, kérjük jelezze és gondoskodjanak a megrendelési számok megküldéséről.

A képzésre jelentkezett hallgatók kötelezik magukat arra, hogy a visszaigazolt részvételi díjat átutalják az a MVSZ 11100104-18054822-36000001 számú, a CIB Banknál vezetett pénzintézeti számlájára „hatósági képzés részvételi díj” megnevezésével.

A képzési program egysége pénzügyileg nem bomlik modulokra, a képzés az utolsó oktatási napon - azaz a második konzultációs napon - teljesül, a turnusbeosztás szerint.  A képzési díjakra vonatkozó végszámlát a vizsgadíjak beérkezését követően állítjuk ki.

A jelentkezési lap megküldésével megtett és a megadott 2019. március 1-i lemondási határidőig le nem mondott jelentkezés a képzési szolgáltatás igénybevételének minősül!

Szálláslehetőség:

A budapesti képzésen résztvevők számára a helyszínen a Hunguest Hotel Millenium kedvezményesen biztosít szálláslehetőséget egyágyas szobában: 13.500 Ft/szoba/éj, kétágyas szobában: 17.000 Ft/szoba/éj áron. (A szobaárak tartalmazzák a svédasztalos reggelit és a vonatkozó adókat.)

Parkolás

A budapesti helyszínen a szálloda zárt parkolójában, férőhelyek függvényében, parkolóhely térítés ellenében vehető igénybe; személygépkocsi részére 2.500,- Ft/nap áron, illetve a környező utcákban díjfizetés ellenében a KRESZ szabályait figyelembe véve.

Tolnainé dr. Tóth Veronika

főtitkár

Megjelent: 1041 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 11 február 2019 14:37