2020. március 31. kedd | Belépés
Boldog Karácsonyt és sikeres Új Évet kívánunk!

Boldog Karácsonyt és sikeres Új Évet kívánunk!

Kedves Kollégák!

Az évvége közeledtével a Magyar Vámügyi Szövetség nevében szeretnénk Boldog Karácsonyt és egy sikeres, szerencsés és Boldog Új Évet kívánni Önöknek és Szeretteiknek!

Az idei év is igen eseménydús volt a Szövetségünk életében. Az idei első nagy feladatunk a vámügyintézői-vámadminisztrátori munkakör elemzése volt, amely - a saját oktatási terveinken túl - stratégiai jelentőségű lett a pénzügyi szakmák OKJ képzésének felülvizsgálatát végző Ágazati Készségtanácsban is. Ennek mintájára időközben a termékdíj és jövedéki ügyintézők vonatkozásában is elkészült az elemzés. Köszönjük mindazoknak, akik idejüket áldozták erre a munkára!

Idén a legnagyobb kihívás a vámügyi szakértői hatósági képzések és vizsgák sikeres lebonyolítása volt, amelyben mindkét félévben két-két turnusban zajlott a képzésünk, budapesti és győri helyszínekkel. Oktatásainkon összesen 205 hallgató vett részt és a vizsgákat sikeresen teljesítők részére eddig 193 tanúsítványt adtunk ki, amelyhez mindnyájuknak szeretettel gratulálunk!

A hatósági képzés mellett hagyományos rendezvényeinkre is sor került, s szakmai szemináriumaink és konferenciáink révén 4 kreditminősítéssel 23 kreditpont elérését tettük lehetővé. Az Egri konferenciák programjaiban kiemelt figyelmet fordítottunk a 10 éves AEO státusz értékelésére, az újraértékelések végrehajtásának tapasztalataira, kereskedelmi háborúk gazdasági hatásaira és a Brexit vámszakmai kihívásaira. Érdekképviseleti tevékenységünket a képviselet vállalás és a CDMS tapasztalatainak többkörös egyeztetésével, valamint a vám-jövedéki-termékdíj szakterületek jogalkotási tervezeteinek véleményezésével végeztük,

Köszönjük az idei évben végzett tevékenységünk iránti érdeklődést, és bízunk benne, hogy a programjaink segítségével megszerzett információk és az elért jogalkotási változások segítséget jelentenek az Önök számára a gazdálkodói jogalkalmazási nehézségek megoldásában, és munkájuk sikerét szolgálhattuk.Köszönjük, hogy idén együtt ünnepelték velünk a Szövetség alapításának 25. évfordulóját!

A jövő évnek is nagy tervekkel és sok feladattal vágunk neki, amelyben szeretnénk a tagságunknak hatékony képzéseket, jó programokat és értékes közösségi együttműködést biztosítani. Bízunk Benne, hogy jövőre is sokszor találkozhatunk, és közös munkánk hozzájárul a jövő évben is szakmai kihívásaik sikeres teljesítéséhez.Az Ünnepekre jó pihenést, örömteli családi programokat, az Új Évre pedig sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Budapest, 2018. december 21.

Üdvözlettel:

sipos alair 1              tolnaine alair

Sipos László elnök                                              Tolnainé dr. Tóth Veronikafőtitkár

Utoljára frissítve: péntek, 21 december 2018 12:33
Qr Code