2020. február 18. kedd | Belépés

Angol vámszakmai nyelvi képzés indul

Tisztelt Tagjaink!

Évtizedes elmaradást pótol a  Szövetségünk azzal, hogy a vámszakma versenyképességének megerősítése érdekében az országban egyedülállóan, saját fejlesztésű tananyaggal angol vámszakmai nyelvi képzést indítunk.

Képzésünket az MVSZ és a NAV munkatársainak együttműködésével létrehozott angol vámügyi szaknyelvi jegyzet alapján Farkas Tímea hivatásos angoltanár tartja majd, 14 alkalommal hetente 3*45 perces órákban, szeptember 12-i kezdéssel. Az angol vámügyi szaknyelvi képzésünkön résztvevő vámtanácsadók és vámügynökök számára 8 kreditpontot tudunk igazolni.

Azokról se feledkezünk meg, akiknek a jelenlegi angol ismeretei még első körben egy általános fejlesztést igényelnek ahhoz, hogy a szaknyelvi kifejezéseket később sikerrel elsajátíthassák. Nekik 30 órában, 10 alkalommal 3*45 percben általános angol fejlesztő képzést szervezünk, ugyanazon hivatásos oktató segítségével, de ez a képzés értelemszerűen nem kreditpontos.

A teszteket annak érdekében alakítottuk ki, hogy ez alapján minden érdeklődő felmérhesse, hogy az MVSZ angol vámügyi szaknyelvi tanfolyamának sikeres elvégzéséhez ajánlott 70%-os szövegértési kompetencia-szintje megvan-e. Ezen szint meglétét szükségesnek tartjuk annak érdekében, hogy a szaknyelvi csoport tagjai sikeresen vehessenek részt a szakkifejezések megtanulását célzó feladatokban. A megadott tesztek közül választhatnak, persze akár mindegyiket teljesíthetik. A teszteket csak a portálra történő bejelentkezés után érik el! Ha nincs még felhasználói fiókja, kérjük töltse ki az Elérhetőségünk menü alatt található igénylő űrlapot.

Képzéseinket – a valóban hatékony nyelvi foglalkozások érdekében – egy-egy max. 15 fős csoporttal tervezzük indítani, és nem tagi jelentkezést csak várólistára fogadunk, arra az esetre, ha a tagsági jelentkezések után marad hely a csoportban.

A képzések részleteire vonatkozó információkat a csatolt felhívás tartalmazza, a jelentkezési lapokat is csatoltuk a mellékletekhez. 

A jelentkezéseket 2019. szeptember 3-ig szíveskedjetek megküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

Ezúton is hálásan köszönöm a szerkesztőbizottsági kollégák munkáját a tananyag létrehozásában és Skrám Kati fáradhatatlan kitartását az óriási szerkesztésben!

Üdvözlettel:

Tolnainé dr. Tóth Veronika

főtitkár

Magyar Vámügyi Szövetség

Válasszon az alábbi tesztek közül:

Megjelent: 957 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 16 augusztus 2019 11:48
Qr Code