2020. szeptember 26. szombat | Belépés

Kreditpontos továbbképzés - online Kiemelt

Kedves Tagjaink!

Sajnos a COVID-19 járványügyi helyzet ismételt fokozódása újra azzal a helyzettel jár, hogy a beindított tematikus kreditpontos képzéseinken kontakt formában való részvétel egyes cégek belső szabályozása, vagy a magánszemélyek esetén saját kockázati megítélésük (krónikus betegség, életkor, családi körülmények) miatt nem lehetséges. Felkészültünk erre a helyzetre is, és a tematikus továbbképzési programunk elemeit elektronikus oktatási formára is kreditminősítettük.

 • Jelenleg az alábbi 6 tematikus elemekre van minősítésünk:

  1. Tarifa - 7 kredit
  2. Származás - 8 kreditpont
  4. Vámérték - 7 kreditpont
  6. Vámtartozás, vámbiztosíték -8 kredit
  7. Vámjogi jogalkalmazás - 8 kredit
  8. Belépési, kilépési alakiságok -8 kredit

További két tematikus elem vonatkozásában pedig a minősítési eljárás már folyamatban van:

3. Fuvarügyletek és Incoterms2020
9. Termékimport

Ezekre a tematikus képzésekre a mai naptól már ONLINE csoportokra is lehet jelentkezni, ehhez továbbra is az eddigi elektronikus jelentkezési lapot használjuk, amely itt érhető el: https://mvsz.eu/index.php/kreditpontos-tovabbkepzesek

Szeretném nyomatékosan jelezni, hogy az eddig már leszervezett és a PM felé kontakt képzési csoportként bejelentett képzéseink vonatkozásában már nem tudunk módosítást csinálni! Azokat csak lemondani tudjuk, abban az esetben, ha azok bejelentett időpontjáig teljes központi tilalmat rendelnének el.

Azon kontaktképzésre vonatkozó eddigi jelentkezések esetén, ahol a minimális létszámú csoportok még nem jöttek létre és az indítási bejelentést nem csináltuk meg a PM felé, lehetőség van online ágra áttérni, de az egyes helyszínekre már kialakulóban lévő kontakt csoportokhoz is várunk további jelentkezőket.

A szerveződő csoportjainkról a weboldalon adunk majd tájékoztatást a csatlakozni vágyók számára.

Fontos hangsúlyozni, hogy az MVSZ az online képzések vonatkozásában is a magas szakmai színvonalat kívánja megtartani, s online képzésünk mindkét elektronikus képzési eszközt, a hallgatók számára a tananyag elektronikus felületre való feltöltésével egyidejű oktatói jelenlét nélküli tanulást támogató e-learning rendszert, illetve az oktatási anyag "virtuális" tanteremben való oktatói online előadását is integrálja.

Az MVSZ oktatási weboldalán (www.vamszemle.eu <http://www.vamszemle.eu> ) alakítjuk ki a képzés e-learning alapját, amelyre a kreditpontos képzésekhez kidolgozott diasorok anyagai és az oktatók által jelzett ajánlott olvasmányok, szakmai cikkek és gyakorló kérdések is feltöltésre kerülnek.

A létrejövő oktatási csoportokban (az online és a kontakt képzéseknél egyaránt) résztvevők hallgatói fiókot kapnak az általuk látogatott kurzus e-learning felületéhez, amely technikailag biztosítja:

 • a csoportba jelentkezett szakemberek nyilvántartását,
 • az oktatási napon a bejelentkezés naplózását,
 • a tananyag elérését és letöltését a hallgatók számára.

Az e-learning megosztást egészíti ki az adott tematikai elemnél bejelentett oktatók által a ZOOM alkalmazásával tartott valós idejű, virtuális oktatás, amely által:

 • az oktatási órák elején a PRINT SCREEN funkcióval képernyőfelvétel készíthető az oktatásra bejelentkezett szereplőkről, amely a jelenlétet is igazolja,
 • a képzés tartalmának megismerését az oktató általi közvetlen előadása biztosítja,
 • az oktatás hatékonyságát is biztosítja, mivel az online tanteremben is valós oktatói jelenléttel teljesített képzés során a hallgatók kérdéseket tehetnek fel és a gyakorlati konzultáció is megvalósítható,
 • a kiscsoportos kialakítást ezek vonatkozásában is megtartjuk az aktív és érdemi konzultáció biztosítása érdekében.

A képzési igazolást az MVSZ az oktató által leigazolt jelenléti ív alapján, az oktatási nap óráinak elején készített PRINT SCREEN felvételek elmentése mellett, valós részvétel esetén állítja ki a résztvevőknek az online formájú oktatások esetén is. Akinek jelenléte az online oktatásban az oktató által készített képernyőképen és az e-learning felületre való bejelentkezéssel nem igazolható a képzési nap teljes időtartamára, annak nem adunk ki képzési igazolást.

Az online képzéseink megkapták a kontakt képzésekkel azonos kreditértéket, így a kreditkötelezettségek teljesítésére átfogó programunk megfelelő lehetőséget biztosít, a járványügyi helyzet nehézségei között is.


Szeretném jelezni, hogy kidolgozás alatt áll a vámjogi angol szaknyelvi képzés elektronikus megvalósítása is, amelyet ugyancsak tervezünk kreditminősíttetni. Erre vonatkozó információkat majd később közlünk.

Hiszünk abban, hogy a tematikus szakmai továbbképzéseink nemcsak lehetővé teszik a kreditpont-gyűjtési kötelezettség kiszámítható teljesítését, hanem valós és fontos szakmai ismeretek megosztását teszik lehetővé, és ezáltal elősegíti a vámszakma hosszú távú fenntartható fejlődését.


Üdvözlettel:

Tolnainé dr. Tóth Veronika

főtitkár

Megjelent: 243 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 03 szeptember 2020 09:28