2020. november 28. szombat | Belépés
SZAKMAI PROGRAMAJÁNLÓ - az ellátási láncok sérülékenysége az MLBKT 28. Kongresszusának fókuszában

SZAKMAI PROGRAMAJÁNLÓ - az ellátási láncok sérülékenysége az MLBKT 28. Kongresszusának fókuszában Kiemelt

A Magyar Vámügyi Szövetség 2020. június 24-i WEBINARIUM-án (IDE kattintva visszanézhető) egy nagyon aktuális és fontos kérdésre irányítottuk rá a figyelmet, arra hogy a globalizációval földrészek között átívelő ellátási láncok tartósak, hatékonyak és biztonságosak-e?

A COVID-19 világjárvány rávilágított a globalizációban az egyre szorosabban összekapcsolódó világgazdaság rendkívüli sérülékenységére. Gazdasági, politikai, egészségügyi megfontolások egyszerre vetülnek ma rá a nemzetközi ellátási láncok jövőjének kérdésére. Ugyanakkor a beszélgetésben szereplő szakembereink rávilágítottak arra, hogy az intenzív globalizáció fenntarthatósága már korábban megkérdőjeleződött, a globális értékláncok hatékonysági kérdései mellett egyre nagyobb kihívás azok rugalmasságának, agilitásának biztosítása. Az egyes országok gazdasági megfontolásai mellett regionális gazdasági szempontokat is figyelembe kell vennünk a globális ellátási láncok vizsgálatakor. Gondoljunk csak a folyamatban lévő Brexitre, az Európai Unió világgazdasági erőviszonyainak változásaira, az USA gazdaságpolitikájában beállt protekcionista fordulatra és ezzel párhuzamosan a folyamatosan alakuló regionális szabadkereskedelmi megállapodások rendszerére.

Az MLBKT idei 28- Kongresszusa is a pandémia logisztikai hatásait elemzi, mivel bizonyossá vált, hogy a jelenlegi rugalmatlan ellátási láncok nagy kockázatot rejtenek magukban: zavarok jelentkeztek az alapanyag-ellátásban és szállításban, gyárleállások történtek, fogyasztói igények kielégítésében késések/problémák adódtak. Arra keresik a választ, hogy mit tanult az ellátásilánc-menedzsment ebből az időszakból? Mely dolgokon kellene változtatni a jövőben a hasonló következmények elkerülése érdekében?

A Budapesti Corvinus Egyetemmel elkezdett VÁMLOGISZTIKA szakirányú posztgraduális képzésünk alapvető szakmai megközelítése és szakmai felfogásunk is arra épül, hogy a logisztikai és vám szakterületek szoros kapcsolatban állnak, együttes ismeretük olyan szakmai tudás, amely komoly pénzügyi előnyt hoz és az egyéni karriercélokban is új perspektívákat nyit a szakemberek előtt, így nagyon fontosnak tartjuk megosztani az MLBKT 28. kongresszusának hírét és programját, annak érdekében, hogy minél több vámszakember is csatlakozzon és bővítse ezen széles körű ismeretekkel is tudását és kapcsolati tőkéjét.

A részletes programot és a jelentkezéshez kapcsolódó információkat ezen a linken találják:https://kongresszus.logisztika.hu/

 

Tolnainé dr. Tóth Veronika főtitkár
Magyar Vámügyi Szövetség

Megjelent: 153 alkalommal