2021. február 26. péntek | Belépés

„VÁMLOGISZTIKA” szakmai nap 2021. február 24.

Az MVSZ évek óta elkötelezett a vámszakmai és logisztikai szakmák közötti kapcsolódási pontokat kiemelő, és az ezek komplex kezelését célzó Vámlogisztika megközelítésnek. Ennek fényében következő szakmai napunk tematikája olyan témákra fókuszál, melyeknél az ismeretek megosztása mind a vámügyi, mind a logisztikai ágon fontos lehet.

Az év elején nagy felbolydulást okozott a fuvarregisztrációs kötelezettség elektronikus rendszereként bevezetett BiReg rendszer, amely egy éveleji módosítás által időközben már jelentősen változott is. Első blokkunkban ezen jogszabályváltozás lényegét tekintjük át, illetve kiemelt fókuszt helyezünk a fel -és lerakóhelyekre vonatkozó kötelezettségek gyakorlati megvalósítására.

A második blokk a logisztikai/pénzügyi adatváltozáshoz kapcsolódó utólagos EV módosítások jelenét, illetve jövőjét tárgyalják. A jelent az igazgatósági gyakorlatok egyeztetésével, a jövőt pedig az elektronikai fejlesztések által igyekszünk bemutatni.

Az első tárgykörben gazdálkodói kérdések konzultációjára is sort kerítünk, a másodikban pedig a hatósági rendszerek és az ügyféli szoftverek várható fejlesztéseire is kitérünk.

Az utolsó téma pedig a Brexit „utókövetéseként” az ír/észak ír relációjú áruszállításokat érintő Észak-ír Protokoll alkalmazási nehézségeit igyekszünk majd első kézből bemutatni (az előadás egyeztetés alatt van).

A fuvarengedélyek kezeléséhez, illetve az utólagos EV módosítások jelenlegi kihívásaihoz kapcsolódó gazdálkodói kérdéseket előzetesen koordináljuk, 2021. február 22-ig kérjük megküldeni ezeket az info@vamszövetseg.hu e-mail címre.

A Magyar Vámügyi Szövetség által szervezett szakmai napon való részvételt mindazon vám- és logisztikai szakembernek ajánljuk, akiket ezen szakterületek kapcsolódási pontjai érdekelnek, vagy nemzetközi ellátási láncokhoz kapcsolódóan vámügyi közreműködést végeznek.

A program időbeosztása:

Bejelentkezés lesz 9.00-9.30 között, az előadások 9.30 órától 16.30 óráig tartanak négy nagyobb blokkban.

A program megvalósítása: a TEAMS online platform alkalmazásával történik

A bejelentkezési linket a regisztrált résztvevők számára 2021. február 23-án küldjük meg.

A szemináriumra a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2021. február 22-ig, és szintén eddig várjuk előzetesen szakmai kérdéseket is.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére 9000,- Ft + ÁFA
  • Nem MVSZ tagok részére: 14 000,- Ft + ÁFA

 

Budapest, 2021. február 16.

Tolnainé dr. Tóth Veronikafőtitkár

Megjelent: 77 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 19 február 2021 08:33