2022. január 22. szombat | Belépés
Karácsonyi üdvözlet

Karácsonyi üdvözlet

Kedves Kollégák!

Az évvége közeledtével a Magyar Vámügyi Szövetség nevében szeretnénk Boldog Karácsonyt és egy sikeres, szerencsés és Boldog Új Évet kívánni Önöknek és Szeretteiknek!

Az idei évben rengeteg feladattal, sok új szabályozási kihívással kellett megküzdenünk a járványügyi helyzet mindennapi megélése mellett. A Brexithez és az egyiptomi áruszállításhoz kapcsolódó új elektronikus rendszerhez kapcsolódó vámügyi feladatokat ellátását az angol nyelvű szemináriumok elérhetőségeinek megosztásával és magyar nyelvű összefoglalásaival fordításával igyekeztük támogatni. Kiemelt feladatként kezeltük azt, hogy az idei évben kreditpont gyűjtésre kötelezett kollégáink széles tematikai választékú továbbképzési programok közül választhassanak. Lehetővé tettünk - a járványügyi helyzethez követelményeihez igazodva – kontakt és online képzések megtartását is egyaránt. A 36 csoportban közel 600 kolléga számára biztosítottuk a kreditpontok megszerzését. Emellett egy vámügyi szakértői hatósági képzést is végig vittünk és 26 kollégának adhattunk át a sikeres vizsgát követően a megérdemelt tanúsítványokat. Mindnyájuknak szeretettel gratulálunk!

Az év során megtartottuk mindkét konferenciánkat, a tavaszit még online, az őszit már hagyományosan Egerben. Nagy öröm volt újra látni egymást, a szakmai előadások mellett az ünnepi vacsorán koccintani a résztvevőkkel és meghívott vendégeinkkel. Az év során szakmai rendezvényeinken kiemelt figyelmet fordítottunk a Brexit és az e-kereskedelem kihívásaira, a képviselet gyakorlatára és a kettős felhasználású termékek új uniós szabályaira. A logisztikai társzervezetek számára is első kézből nyújtottunk vámügyi információkat. Érdekképviseleti tevékenységünket a szemledíj, az utólagos árunyilatkozat módosítás gyakorlati problémáira, valamint a Bireg és az építőanyag kivitel szabályozására fókuszáltuk.

Köszönjük az idei évben végzett tevékenységünk iránti érdeklődést, és bízunk benne, hogy a képzéseken és a programjainkon megszerzett információk segítséget jelentenek az Önök számára a gazdálkodói jogalkalmazási nehézségek megoldásában, és munkájuk sikerét szolgálhattuk.

A jövő évnek is nagy tervekkel és sok feladattal vágunk neki, amelyben szeretnénk a tagságunknak hatékony képzéseket, jó programokat és értékes közösségi együttműködést és a velünk együttműködő szervezetek körének szélesítésével minél szélesebb kapcsolat- és tudásmegosztást építeni. Bízunk Benne, hogy jövőre már több programon személyesen is találkozhatunk, és közös munkánk hozzájárul a jövő évben is szakmai kihívásaik sikeres teljesítéséhez.

Az Ünnepekre jó pihenést, örömteli családi programokat, az Új Évre pedig sok sikert és legfőképpen Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

 

Budapest, 2021. december 20.

 

Üdvözlettel:

Sipos László Péter elnök    Tolnainé dr. Tóth Veronika főtitkár