2022. május 26. csütörtök | Belépés
AUTÓ TARIFA

Új KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉS „TARIFA- Autóipari alapanyagok, alkatrészek” kontakt képzési verzió 2022 Kiemelt

A Magyar Vámügyi Szövetséget az országban elsőként vették a vámügyi szakértői hatósági vizsgára felkészítő képzés szervezésére és lebonyolítására jogosult képző szervezetként VJSZ-1/2017. nyilvántartási számon nyilvántartásba 2017. november 28-i hatállyal. Az elmúlt három évben közel 400 vámszakember vett részt képzésünkön, akik a vámtanácsadói és vámügynöki nyilvántartásról és kötelező továbbképzésről szóló 283/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet alapján a regisztrációjukat követő évtől kezdve kreditpontok gyűjtésére kötelezettek.

Az MVSZ tematikus továbbképzési programja az idei évben egy új elemmel gazdagodik, amelyet egy tagvállalati javaslatra dolgoztunk ki és krediteztettünk, s tesszük elérhetővé más érdeklődők számára is. A TARIFA témakörében speciálisan az autóipari alapanyagok, alkatrészek tarifális besorolási szempontjaira, gyakorlati kérdéseire fókuszáló kurzus 6*45 perces időkeretre vonatkozik 6 kreditpontot ér.  A képzés két szünettel és a végén konzultációval együtt 9.00-14.30 között tart.

Erre a képzésre is az MVSZ weboldalán (https://mvsz.eu/index.php/kreditpontos-tovabbkepzesek) a KÉPZÉSEK / AUTÓ Tarifa képzés menüpont alatt találják meg az elektronikus jelentkezési lapot, amelyben lehetőség van egyéni érdeklődőként egy megadott időpontra meghirdetett kurzushoz csatlakozni, illetve minimum 10 fős céges csoport esetén külön időpontot is egyeztetünk.

Ez a képzés kontakt módon, a weboldalon megadott időpontokban az MVSZ oktatási termében (1131 Budapest, Rokolya utca 25.), maximum 15 fős csoportokban tartjuk a valóban érdemi konzultációs lehetőség érdekében. A meghirdetett kontakt képzést legalább 10 fős részvétel esetén tartjuk meg.

Az MVSZ oktatási weboldalán (www.vamszemle.eu) alakítottuk ki a képzés e-learning alapját, amelyre a kidolgozott diasor anyagai és Szabó Zsuzsanna oktatónk által jelzett ajánlott olvasmányok, szakmai cikkek kerülnek feltöltésre. A létrejövő oktatási csoportokban a résztvevők hallgatói fiókot kapnak az általuk látogatott kurzus e-learning felületéhez, amely technikailag biztosítja a tananyag elérését és letöltését a hallgatók számára.

A jelenéti ív alapján a részvételt a PM elektronikus rendszerében minden képzési csoport kapcsán lejelentjük és emellett kérésre elektronikusan küldünk pdf formátumban képzési igazolást.

A továbbképzések felnőttképzési szabályai:

A továbbképzésünk a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozik, az ezzel járó kötelezettségeinkről és adatkezelési feladatainkról szóló felnőttképzési tájékoztatásunkat a weboldalon is megtalálják és jelen felhívással együtt emailen is megkapták. Ennek megfelelően a képzésre jelentkezőkkel felnőttképzési szerződést kötünk, és a képzésre, illetve a képzésben részt vevőkre vonatkozó adatszolgáltatási és a képzésekre vonatkozó bejelentési kötelezettséget a FAR NIVE elektronikus rendszerben megvalósítjuk.

Az egyes csoportok résztvevői számára megküldjük a felnőttképzési szerződést és a mellékletét képező adatkezelési nyilatkozatot, amelynek aláírásával és szkennelve vagy postai úton való megküldésével (legkésőbb a képzés előtti napig!) jön létre a szerződés. Akitől a nyilatkozatot nem kapjuk vissza, az nem tud a képzésen részt venni!

Részvételi díj ezen a képzésen:

  • Teljes ár (nem tag):               22 800 Ft/fő
  • Tagsági kedvezmény -20%   19 000 Ft/fő  

A részvételi díj tartalmazza az e-learning felület anyagaihoz való hozzáférést, az előadások anyagait, az adminisztrációs eljárás költségét. Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 2020. január 1-jétől hatályos 85. § (1) bekezdés i) pontjának, valamint az egyéb oktatás fogalmát részletező (2) bekezdésének módosítása alapján az MVSZ által felnőttképzői minőségben és tevékenység keretében végzett képzési szolgáltatása a törvényi feltételeknek eleget téve tárgyi adómentes szolgáltatás az áfa vonatkozásában.

A továbbképzésen való részvételt lemondani kizárólag külön írásbeli nyilatkozattal (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), legkésőbb az oktatási nap előtt 24 órával lehet, ezt követően megküldött lemondást nem tudjuk elfogadni és képzési szolgáltatás igénybevételét kiszámlázzuk a jelentkezőknek.

A felnőttképzési törvényben foglalt bejelentési, adatszolgáltatási és tájékoztatási kötelezettségnek eleget téve a képzés díját a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú melléklet B) rész 14. pontja alapján a költséget viselő cég elismerheti a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségként, ráfordításként. Erre vonatkozó megjegyzést a kiállított számlánkon találnak, ha valakinek külön nyilatkozatra van szüksége, az jelezze igényét a Titkárságnak.

A továbbképzésre történő jelentkezés, illetve részvételi díj pénzügyi teljesítésének menete:

Az MVSZ írásban visszaigazolást küld az oktatási napokra jelentkezett résztvevők számára, amely tartalmazza felnőttképzési szerződést és adatkezelési nyilatkozatot (aláírva és szkennelve vagy postai úton vissza kell küldeni a képzés megtartásának napjáig), az elektronikus jelentkezési lapon feltüntetett adatok alapján a részvételi díj összegét és a számlázási információkat. Akinek a képzési díj befizetéséhez díjbekérőre van szüksége, kérjük az elektronikus jelentkezési lap megjegyzés rovatában jelezze és gondoskodjanak a megrendelési számok megküldéséről.

A továbbképzésre jelentkezett hallgatók kötelezik magukat arra, hogy a visszaigazolt részvételi díjat

  • átutalhatják az a MVSZ 11100104-18054822-36000001 számú, a CIB Banknál vezetett pénzintézeti számlájára „továbbképzési részvételi díj” megnevezésével,
  • fizethetik a számlázz.hu alkalmazáson keresztül a számlát bankkártyával is, és
  • személyesen a titkárságon POS terminál használatával is lehetőség van bankkártyás fizetésre.

Hiszünk abban, hogy a vámjogi szakértői, a vámtanácsadói, a vámügynöki hatósági képzés elősegíti az egész hazai vámszakma hosszú távú fenntartható fejlődését, növelni fogja a hazai vámszakma elismertségét és tovább javítja nemzetközi versenyképességünket.

Budapest, 2022. május 

Tolnainé dr. Tóth Veronika

                    főtitkár

Megjelent: 156 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 10 május 2022 11:17