2022. augusztus 19. péntek | Belépés

Új KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉS „TARIFA- Autóipari alapanyagok, alkatrészek” kontakt képzési verzió 2022

A Magyar Vámügyi Szövetséget az országban elsőként vették a vámügyi szakértői hatósági vizsgára felkészítő képzés szervezésére és lebonyolítására jogosult képző szervezetként VJSZ-1/2017. nyilvántartási számon nyilvántartásba 2017. november 28-i hatállyal. Az elmúlt három évben közel 400 vámszakember vett részt képzésünkön, akik a vámtanácsadói és vámügynöki nyilvántartásról és kötelező továbbképzésről szóló 283/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet alapján a regisztrációjukat követő évtől kezdve kreditpontok gyűjtésére kötelezettek.

Az MVSZ tematikus továbbképzési programja az idei évben egy új elemmel gazdagodik, amelyet egy tagvállalati javaslatra dolgoztunk ki és krediteztettünk, s tesszük elérhetővé más érdeklődők számára is. A TARIFA témakörében speciálisan az autóipari alapanyagok, alkatrészek tarifális besorolási szempontjaira, gyakorlati kérdéseire fókuszáló kurzus 6*45 perces időkeretre vonatkozik 6 kreditpontot ér.  A képzés két szünettel és a végén konzultációval együtt 9.00-14.30 között tart.

Erre a képzésre is az MVSZ weboldalán a KÉPZÉSEK / AUTÓ Tarifa képzés menüpont alatt találták meg (2022.május 30-ig) az elektronikus jelentkezési lapot, amelyben lehetőség van egyéni érdeklődőként egy megadott időpontra meghirdetett kurzushoz csatlakozni, illetve minimum 10 fős céges csoport esetén külön időpontot is egyeztetünk.

Ez a képzés kontakt módon, a weboldalon megadott időpontokban az MVSZ oktatási termében (1131 Budapest, Rokolya utca 25.), maximum 15 fős csoportokban tartjuk a valóban érdemi konzultációs lehetőség érdekében. A meghirdetett kontakt képzést legalább 10 fős részvétel esetén tartjuk meg.

Az MVSZ oktatási weboldalán (www.vamszemle.eu) alakítottuk ki a képzés e-learning alapját, amelyre a kidolgozott diasor anyagai és Szabó Zsuzsanna oktatónk által jelzett ajánlott olvasmányok, szakmai cikkek kerülnek feltöltésre. A létrejövő oktatási csoportokban a résztvevők hallgatói fiókot kapnak az általuk látogatott kurzus e-learning felületéhez, amely technikailag biztosítja a tananyag elérését és letöltését a hallgatók számára.

A jelenéti ív alapján a részvételt a PM elektronikus rendszerében minden képzési csoport kapcsán lejelentjük és emellett kérésre elektronikusan küldünk pdf formátumban képzési igazolást.

A továbbképzések felnőttképzési szabályai:

A továbbképzésünk a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozik, az ezzel járó kötelezettségeinkről és adatkezelési feladatainkról szóló felnőttképzési tájékoztatásunkat a weboldalon is megtalálják és jelen felhívással együtt emailen is megkapták. Ennek megfelelően a képzésre jelentkezőkkel felnőttképzési szerződést kötünk, és a képzésre, illetve a képzésben részt vevőkre vonatkozó adatszolgáltatási és a képzésekre vonatkozó bejelentési kötelezettséget a FAR NIVE elektronikus rendszerben megvalósítjuk.

Az egyes csoportok résztvevői számára megküldjük a felnőttképzési szerződést és a mellékletét képező adatkezelési nyilatkozatot, amelynek aláírásával és szkennelve vagy postai úton való megküldésével (legkésőbb a képzés előtti napig!) jön létre a szerződés. Akitől a nyilatkozatot nem kapjuk vissza, az nem tud a képzésen részt venni!

Részvételi díj ezen a képzésen:

  • Teljes ár (nem tag):               22 800 Ft/fő
  • Tagsági kedvezmény -20%   19 000 Ft/fő  

A részvételi díj tartalmazza az e-learning felület anyagaihoz való hozzáférést, az előadások anyagait, az adminisztrációs eljárás költségét. Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 2020. január 1-jétől hatályos 85. § (1) bekezdés i) pontjának, valamint az egyéb oktatás fogalmát részletező (2) bekezdésének módosítása alapján az MVSZ által felnőttképzői minőségben és tevékenység keretében végzett képzési szolgáltatása a törvényi feltételeknek eleget téve tárgyi adómentes szolgáltatás az áfa vonatkozásában.

A továbbképzésen való részvételt lemondani kizárólag külön írásbeli nyilatkozattal (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), legkésőbb az oktatási nap előtt 24 órával lehet, ezt követően megküldött lemondást nem tudjuk elfogadni és képzési szolgáltatás igénybevételét kiszámlázzuk a jelentkezőknek.

A felnőttképzési törvényben foglalt bejelentési, adatszolgáltatási és tájékoztatási kötelezettségnek eleget téve a képzés díját a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú melléklet B) rész 14. pontja alapján a költséget viselő cég elismerheti a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségként, ráfordításként. Erre vonatkozó megjegyzést a kiállított számlánkon találnak, ha valakinek külön nyilatkozatra van szüksége, az jelezze igényét a Titkárságnak.

A továbbképzésre történő jelentkezés, illetve részvételi díj pénzügyi teljesítésének menete:

Az MVSZ írásban visszaigazolást küld az oktatási napokra jelentkezett résztvevők számára, amely tartalmazza felnőttképzési szerződést és adatkezelési nyilatkozatot (aláírva és szkennelve vagy postai úton vissza kell küldeni a képzés megtartásának napjáig), az elektronikus jelentkezési lapon feltüntetett adatok alapján a részvételi díj összegét és a számlázási információkat. Akinek a képzési díj befizetéséhez díjbekérőre van szüksége, kérjük az elektronikus jelentkezési lap megjegyzés rovatában jelezze és gondoskodjanak a megrendelési számok megküldéséről.

A továbbképzésre jelentkezett hallgatók kötelezik magukat arra, hogy a visszaigazolt részvételi díjat

  • átutalhatják az a MVSZ 11100104-18054822-36000001 számú, a CIB Banknál vezetett pénzintézeti számlájára „továbbképzési részvételi díj” megnevezésével,
  • fizethetik a számlázz.hu alkalmazáson keresztül a számlát bankkártyával is, és
  • személyesen a titkárságon POS terminál használatával is lehetőség van bankkártyás fizetésre.

Hiszünk abban, hogy a vámjogi szakértői, a vámtanácsadói, a vámügynöki hatósági képzés elősegíti az egész hazai vámszakma hosszú távú fenntartható fejlődését, növelni fogja a hazai vámszakma elismertségét és tovább javítja nemzetközi versenyképességünket.

Budapest, 2022. május 

Tolnainé dr. Tóth Veronika

                    főtitkár

Megjelent: 1057 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 30 május 2022 08:09