2023. február 04. szombat | Belépés
Kellemes Ünnepeket kívánunk!

Kellemes Ünnepeket kívánunk!

Kedves Kollégák!

Az évvége közeledtével a Magyar Vámügyi Szövetség nevében szeretnénk Boldog Karácsonyt és egy sikeres, szerencsés és Boldog Új Évet kívánni Önöknek és Szeretteiknek!

Az idei évben is bőven volt tennivaló. Az év elején a Brexit információkat magyar nyelvű feliratos videók megosztásával segítettük az MVSZ Youtube csatornáján, az ukrán-orosz háború kezdete óta életbe léptetett uniós szankciócsomag végrehajtását egész évben támogattuk, nyáron pedig a vámhiányos vámigazgatási bírság alkalmazását kiterjesztő kúria ítélet igényelte érdekképviseleti fellépésünket, amely sikeres jogszabálymódosítási korrekcióval zárult. Az év második felében a nemzeti import rendszer fejlesztésének késedelmei miatt kényszerültünk derogációs igény bejelentéséért lobbizni, illetve a körforgásos gazdaságra átállás jogszabály tervezeteinek egyeztetését kezdtük meg.

Idén is kiemelt feladatként kezeltük a kreditpont gyűjtésre kötelezett kollégáink széles választékú továbbképzési programok közül választhassanak. Lehetővé tettünk - a járványügyi helyzethez követelményeihez igazodva – kontakt és online képzések megtartását is egyaránt. A 38 csoportban közel 600 résztvevőnek biztosítottuk a kreditpontok megszerzését. Emellett ismét végig vittünk egy vámügyi szakértői hatósági képzést is, 43 kollégának adhattuk át a sikeres vizsgát követően a megérdemelt tanúsítványokat. Az MVSZ Képzési Központ felnőttképzési engedélyt szerzett, s első saját vámügyintézői képzésünkön szeretnénk a megszokott magas színvonalon új kollégákat nevelni a szakmának.

Az év során megtartottuk mindkét konferenciánkat Egerben. Nagy öröm volt újra látni egymást, a szakmai előadások után a kvízjátékon nevetni és az ünnepi vacsorán koccintani a résztvevőkkel, valamint meghívott vendégeinkkel. A logisztikai társzervezetek számára is első kézből nyújtott vámügyi információkkal segítettünk, s sikerült velük közösen a CLECAT uniós érdekképviselethez csatlakozva szélesíteni nemzetközi rálátásunkat.

A jövő évben legfontosabb törekvésünk méltó módon ünnepelni szervezetünk alapításának 30. évfordulóját. Szakmailag pedig a váminformatikai és jövedéki rendszerek fejlesztését, a hulladékgazdálkodási és termékdíj jogalkotási feladatok támogatását és ehhez kapcsolódva az asszisztensi és termékdíj ügyintézői képzések, illetve a gazdálkodói információcserét segítő rendezvények megtartását kezeljük majd proiritásként.

Köszönjük az idei évben végzett tevékenységünk iránti érdeklődést, és bízunk benne, hogy a képzéseken és a programjainkon megszerzett információk segítséget jelentenek az Önök számára a gazdálkodói jogalkalmazási nehézségek megoldásában, és munkájuk sikerét szolgálhattuk.

Bízunk benne, hogy szervezetünk a Jubileumi Évben is hozzájárul a szakmai kihívásaik sikeres teljesítéséhez.

Az Ünnepekre jó pihenést, örömteli családi programokat, az Új Évre pedig sok sikert és legfőképpen Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Budapest, 2022. december 17.

Üdvözlettel:

Sipos László Péter elnök, Tolnainé dr. Tóth Veronika főtitkár

Utoljára frissítve: kedd, 20 december 2022 10:18