2021. április 18. vasárnap | Belépés
04.29. webinárium

Vámügyintézői munkakör helyzetfelmérés 2016 eredménye

A felmérés háttere

A társszövetségekkel és a logisztikai érdekképviseleti szervezetekkel folytatott konzultációk során az a helyzetkép körvonalazódott, hogy egyre nagyobb hiány mutatkozik a munkaerőpiacon a jól képzett logisztikai és vámügyintézői szakemberekből.

Csatlakozva a társ szakmai civil szervezetek hasonló kezdeményezéseihez, a Magyar Vámügyi Szövetség 2016. május-június hónapban első alkalommal végzett felmérést a vámügyintézői munkakörrel kapcsolatban elvárt szakmai kompetenciák, a jelenlegi képzettségi szint, a bérszínvonal feltérképezése érdekében.

Az online kérdőív kitöltése a Magyar Vámügyi Szövetség tulajdonában lévő web oldalon, anonim módon történt. A Magyar Vámügyi Szövetség nem gyűjtött olyan adatot, amely alapján a kérdőív kitöltője beazonosítható. Az adatgyűjtés célja kizárólag a vámügyintézői munkakörrel kapcsolatos statisztikai adatgyűjtés, amelyet a Magyar Vámügyi Szövetség saját szakmai érdekképviseleti céljaira használja fel, illetve a feldolgozott adatokat e célokkal összhangban publikálja.

A felmérés eredményét a Magyar Vámügyi Szövetség tagsága a portálra való belépést követően ismerheti meg.

A felmérés során kapott válaszokat felhasználjuk a Szövetségünk középtávú képzési stratégiájának kialakításához is.  

A Magyar Vámügyi Szövetség Elnöksége nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik az online kérdőív kitöltésével támogatták munkánkat.

A pozitív visszajelzések alapján a felmérést szeretnénk a jövőre, illetve a következő években is elvégezni, hogy a fejlődési tendenciák is nyomon követhetők legyenek. 

Üdvözlettel:

vizsy alair portalra

Vizsy József elnök

Magyar Vámügyi Szövetség

Megjelent: 977 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 08 július 2016 15:59
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vám - kiemelt témakörök