2021. április 18. vasárnap | Belépés
04.29. webinárium

Média visszhang a 2016. évi őszi Egri Vámkonferenciáról

egertv Forrás: Eger TV Hírek 2016. szeptember 23.

A vám, az adózás és a környezetgazdálkodás aktuális témáiról és a 2017-ben hatályba lépő új jogszabályi rendelkezésekről tartanak vámkonferenciát Egerben. Az eseményen aláírták azt a megállapodást, ami tovább erősíti a NAV és a Magyar Vámügyi Szövetség közötti kapcsolatot.

A video az alábbi linken érhető el: http://www.tveger.hu/2016/09/23/vamkonferencia-egerben-2/


 heves megyei hirlap logoForrás: Heves Megyei Hírlap - 2016. 09. 24. (2. oldal)

Verseny a bevételekért

Több adat, gyorsabb ügyintézés

Egerben a Magyar Vűmügyi Szövetség (MVSZ) már két évtizede tartja tavaszi és őszi konferenciáját, most sincs ez másként, a háromnapos szakmai programnak pedig a Hotel Eger ad otthont. A konferencián a 2016. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, a vám, adó és környezetgazdálkodási szakmai munkát érintő kérdésekről adnak tájékoztatást, de Vizsy József, a szervezet elnöke és Tállai András, a Nemzeti Adóés Vámhivatal (NAV) elnöke együttműködési megállapodást is aláírt.

A korábbi kontraktuson túl már nem csupán vámügyi, hanem adóügyi (EKÁER, termékdíj) kérdésekben is egyeztetnek, jó gyakorlatokat mutatnak be, pilot projekteket indítanak valamint nemzetközi kapcsolatokat is építenek.

Vizsy József, az MVSZ elnöke szerint a vám és logisztika területén tevékenykedő cégeknek meg kell felelniük a fokozódó versenynek. Ennek érdekében működnek együtt a Corvinus Egyetemmel, amely jövő februárban vámlogisztikai posztgraduális képzést indít Budapesten, októberben pedig Székesfehérváron is. Távlati cél, hogy az ország a térség logisztikai központja legyen, de ehhez többet kell tenni az eddigieknél. Kiszámítható jogi, gazdasági környezetre van szükség.

Tállai András miniszter-helyettes, a NAV vezetője előadásában fölelevenítette, idén májusban lépett érvénybe az új uniós vámkódex. Bár a vámpolitika közös az unióban, a tagállamok mindent megtesznek azért, hogy a vámügyeket náluk intézzék, ezáltal növeljék költségvetési bevételeiket. A NAV is versenyez azért, hogy többen vámkezeljék árujukat Magyarországon, jelenleg sok olyan áru kerül forgalomba, amelyet ide szánnak, de nem itt vámkezelik azt. Kiemelte, az EKÁER sikeres, nemzetközi érdeklődés is van a rendszer iránt. Tovább is szeretnék bővíteni, egyebek közt a belföldről belföldre irányuló áruszállításra is kiterjesztenék. Be szeretnék vezetni az elektronikus közúti szállítási és menetlevél okmányt, illetve az e-számlát is. Rendszámleolvasókkal, hurokmérlegekkel bővítik az ellenőrzést. 2017-től nagy változás lesz az e-szja bevezetése, az összes magánszemély számára az adóhatóság készíti el az adóbevallást, amelyet csak jóvá kell hagynia az állampolgároknak, ha egyetértenek az abban foglaltakkal. Bevezetik az e-számlát, júliusban indul a tesztidőszak, a cégeknek a százezer forint feletti számlákról tételes adatszolgáltatást kell nyújtaniuk. Január elsejétől újabb 20 ezer vállalkozásnak kell használnia online pénztárgépeket, ugyanakkortól az étel- és italautomaták forgalmát is folyamatosan ellenőrzik. Tállai kifejtette, a NAV megújítása már öt éve tart és még több évet vesz igénybe. Várhatóan idén új NAV stratégiát fogadnak el, s nagyarányú informatikai beruházásokat, szoftverfejlesztéseket terveznek. Jogszabályi módosítások is várhatók, két ellenőrzésfajta marad, egyszerűbb lesz a mulasztási bírság szabályozása, átalakítják az illetékrendszert. 

Cél: a térség logisztikai központja legyünk. 


webradio Forrás: webradio.hu - 2016. 09. 23.

Megerősíti együttműködését a Magyar Vámügyi Szövetség és a NAV

Újraköti a Magyar Vámügyi Szövetség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a két szervezet között 2011-ben létrejött együttműködési megállapodást, az ünnepélyes eseményre még pénteken sor kerül - jelentette be a szövetség elnöke a szakmai szervezet őszi háromnapos vámkonferenciáját megelőző sajtótájékoztatón pénteken Egerben. Vizsy József kiemelte: a megállapodás szorosabbra fűzi a szövetség és a NAV közötti kapcsolatokat. Reményeik szerint ezzel is támogatni tudják a NAV-ot abban a törekvésében, hogy még gazdálkodó- és ügyfélbarátabb hatósággá váljon. Fontos ugyanakkor az is, hogy erősödjön a gazdálkodók jogkövető magatartása is - tette hozzá. Az elnök kifejtette: a gazdálkodó oldal szemléletváltása azért fontos, mert csak akkor lehet könnyítéseket, engedményeket elérni, ha a "többség beáll a sorba, és igyekszik jogkövetően működni".

Újraköti a Magyar Vámügyi Szövetség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a két szervezet között 2011-ben létrejött együttműködési megállapodást, az ünnepélyes eseményre még pénteken sor kerül - jelentette be a szövetség elnöke a szakmai szervezet őszi háromnapos vámkonferenciáját megelőző sajtótájékoztatón pénteken Egerben. Vizsy József kiemelte: a megállapodás szorosabbra fűzi a szövetség és a NAV közötti kapcsolatokat. Reményeik szerint ezzel is támogatni tudják a NAV-ot abban a törekvésében, hogy még gazdálkodó- és ügyfélbarátabb hatósággá váljon. Fontos ugyanakkor az is, hogy erősödjön a gazdálkodók jogkövető magatartása is - tette hozzá. Az elnök kifejtette: a gazdálkodó oldal szemléletváltása azért fontos, mert csak akkor lehet könnyítéseket, engedményeket elérni, ha a "többség beáll a sorba, és igyekszik jogkövetően működni".


magyarhirlap Forrás: Magyar Hírlap - 2016. 09. 24. (9. oldal)

Együttműködik a vámügy és az adóhatóság

Újrakötötte együttműködését tegnap a Magyar Vámügyi Szövetség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Vizsy József, a szövetség elnöke elmondta: reményeik szerint ezzel is támogatni tudják a NAV-ot abban a törekvésében, hogy még gazdálkodó- és ügyfélbarátabb hatósággá váljon.

Fontos az is, hogy erősödjön a gazdálkodók jogkövető magatartása is – tette hozzá. Szabó Károly, a NAV vámszakmai szakfőigazgatója emlékeztetett: ma már elvárás, hogy a NAV ne csupán adó-, vám- és bűnügyekkel foglalkozzon, hanem mindezen területeket együttesen kezelje. 


 echotv Forrás: ECHO TV - Déli Híradó - 2016.09.24. 12:10:25 (00:00:59)

Egerben kétnapos konferencián tárgyalnak többek között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításáról

Mv: Egerben kétnapos konferencián tárgyalnak a NAV átalakításáról, a közúti áruforgalmi rendszer jövő évi változásairól és az új jogszabályi rendelkezésrekről. A hosszú távú cél, hogy hazánk logisztikai elosztó központ legyen Európában, melyhez kiszámítható vám- és adóhatóság szükséges. A szakmai találkozón aláírták azt a megállapodást, amely tovább erősíti a NAV és a Magyar Vámügyi Szövetség közötti kapcsolatot.

Szabó Károly, vám- és pénzügyőri szakfőigazgató, NAV Központi Hivatal: Egy nagy nemzetközi nyitás látható ebben az együttműködési megállapodásban, hiszen ma már itt nem elég Magyarországon jól teljesíteni, mind a közép-európai, mind pedig a világtérképen csak akkor tudunk eredményesek lenni, hogyha ezeket a teljesítményeket összemérve is be tudjuk bizonyítani, hogy valóban itt egy jó együttműködésben, egy jó hatóság jó jogszabályi környezetben tud jól teljesíteni, ezért a nemzetközi együttműködés, illetve a közös oktatás az, ami az újdonság ebben a megállapodásban most. 


fmh  Forrás: Fejér Megyei Hírlap - 2016. 09. 26. (6. oldal)

Újra kötötte a két szervezet a megállapodást

FMH-információ – Újraköti a Magyar Vámügyi Szövetség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a két szervezet között 2011ben létrejött együttműködési megállapodást.

Ez derült ki a szövetség elnökének sajtótájékoztatóján pénteken Egerben. Vizsy József kiemelte: a megállapodás szorosabbra fűzi a szövetség és a NAV közötti kapcsolatokat. Reményeik szerint ezzel is támogatni tudják a NAV-ot abban, hogy még gazdálkodóbb- és ügyfélbarátabb hatósággá váljon. Fontos, hogy erősödjön a gazdálkodók jogkövető magatartása is – tette hozzá. A gazdálkodók szemléletváltása azért fontos, mert csak akkor lehet könnyítéseket elérni, ha a „többség beáll a sorba, és igyekszik jogkövetően működni” – mondta. 


profitline Forrás: profitline.hu  2016.09.23 22:00

Újrakötötte megállapodását a Magyar Vámügyi Szövetség és a NAV

Újrakötötte a Magyar Vámügyi Szövetség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a két szervezet között 2011-ben létrejött együttműködési megállapodást pénteken.

Vizsy József, a szövetség elnöke elmondta: reményeik szerint ezzel is támogatni tudják a NAV-ot abban a törekvésében, hogy még gazdálkodó- és ügyfélbarátabb hatósággá váljon. Fontos ugyanakkor az is, hogy erősödjön a gazdálkodók jogkövető magatartása is - tette hozzá. Úgy vélte, a gazdálkodó oldal szemléletváltása azért fontos, mert csak akkor lehet könnyítéseket, engedményeket elérni, ha a "többség beáll a sorba, és igyekszik jogkövetően működni". Kitért arra is, hogy a szemléletváltás a globalizálódó világ jelentette kihívások legyőzéséhez is elengedhetetlen, hiszen egyre nagyobb a verseny a földrészek között, miközben a lokális, nemzetgazdaságok közötti verseny is erősödik. Fontos tehát, hogy a gazdálkodók és az államapparátus is jól felkészült legyen. Vizsy József felidézte: a szövetség tavaly kötött együttműködési megállapodást a budapesti Corvinus Egyetemmel, melynek eredményeként 2017 februárjában vámlogisztikai posztgraduális képzést indítanak. Rámutatott: régi célkitűzés, hogy Magyarország a térség logisztikai központjává váljon. Ehhez kiszámítható gazdasági, jogi környezetre van szükség, illetve idő-, költséghatékony vám- és logisztikai rendszereket kell kidolgozni.

Szabó Károly, a NAV vámszakmai szakfőigazgatója emlékeztetett: Magyarországot mindenki a világ többi részével méri össze, tehát ahhoz, hogy valaki ide fektessen be, a lehető legjobb paramétereket kell biztosítani, beleértve a jogi környezetet és a hatóságokkal való együttműködést is. Úgy vélte, ma már elvárás, hogy a NAV ne csupán adó-, vám-, és bűnügyekkel foglalkozzon, hanem mindezen területeket együttesen kezelje.


radioeger  Forrás: Rádió Eger 2016. 09. 23.

Vámügyi konferencia Egerben

Újraköti a Magyar Vámügyi Szövetség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a két szervezet között 2011-ben létrejött együttműködési megállapodást, az ünnepélyes eseményre még pénteken sor kerül - jelentette be a szövetség elnöke a szakmai szervezet őszi háromnapos vámkonferenciáját megelőző sajtótájékoztatón pénteken Egerben.

Vizsy József kiemelte: a megállapodás szorosabbra fűzi a szövetség és a NAV közötti kapcsolatokat. Reményeik szerint ezzel is támogatni tudják a NAV-ot abban a törekvésében, hogy még gazdálkodó- és ügyfélbarátabb hatósággá váljon. Fontos ugyanakkor az is, hogy erősödjön a gazdálkodók jogkövető magatartása is - tette hozzá.
Az elnök kifejtette: a gazdálkodó oldal szemléletváltása azért fontos, mert csak akkor lehet könnyítéseket, engedményeket elérni, ha a "többség beáll a sorba, és igyekszik jogkövetően működni".


dehir  Forrás: dehir.hu 2016. szeptember 23. 16:02 | Frissítve: 2016. szeptember 23. 16:02MTI

Megerősíti együttműködését a Magyar Vámügyi Szövetség és a NAV

Eger - Újrakötötte a Magyar Vámügyi Szövetség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a két szervezet közötti megállapodást.

Vizsy József, a szövetség elnöke elmondta: reményeik szerint ezzel is támogatni tudják a NAV-ot abban a törekvésében, hogy még gazdálkodó- és ügyfélbarátabb hatósággá váljon. Fontos ugyanakkor az is, hogy erősödjön a gazdálkodók jogkövető magatartása is – tette hozzá. Úgy vélte, a gazdálkodó oldal szemléletváltása azért fontos, mert csak akkor lehet könnyítéseket, engedményeket elérni, ha a “többség beáll a sorba, és igyekszik jogkövetően működni”. Kitért arra is, hogy a szemléletváltás a globalizálódó világ jelentette kihívások legyőzéséhez is elengedhetetlen, hiszen egyre nagyobb a verseny a földrészek között, miközben a lokális, nemzetgazdaságok közötti verseny is erősödik. Fontos tehát, hogy a gazdálkodók és az államapparátus is jól felkészült legyen. Vizsy József felidézte: a szövetség tavaly kötött együttműködési megállapodást a budapesti Corvinus Egyetemmel, melynek eredményeként 2017 februárjában vámlogisztikai posztgraduális képzést indítanak. Rámutatott: régi célkitűzés, hogy Magyarország a térség logisztikai központjává váljon. Ehhez kiszámítható gazdasági, jogi környezetre van szükség, illetve idő-, költséghatékony vám- és logisztikai rendszereket kell kidolgozni.

Szabó Károly, a NAV vámszakmai szakfőigazgatója emlékeztetett: Magyarországot mindenki a világ többi részével méri össze, tehát ahhoz, hogy valaki ide fektessen be, a lehető legjobb paramétereket kell biztosítani, beleértve a jogi környezetet és a hatóságokkal való együttműködést is. Úgy vélte, ma már elvárás, hogy a NAV ne csupán adó-, vám-, és bűnügyekkel foglalkozzon, hanem mindezen területeket együttesen kezelje. 

Megjelent: 918 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 25 szeptember 2017 07:47
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vám - kiemelt témakörök