2020. május 29. péntek | Belépés

Vámműhely - „tarifa és termékdíj változások 2017” címmel 2016.11.17.

A kereskedelem gyakorlatában egyre nagyobb szerepet kap a Kereskedelmi Vámtarifa, amely a kereskedelempolitika és a vámokkal kapcsolatos nemzetközi kötelezettségek összhangjának megteremtését hivatott szolgálni, emellett számos adójogszabály tárgyi hatályát jelentő termékkörök egyértelmű meghatározását szolgálja. A Kereskedelmi Vámtarifa alapja a Harmonizált Áruleíró és Kódrendszer (HR), valamint az Európai Unió által alkalmazott Kombinált Nomenklatúra (KN). A HR rendszer ötévente, a KN kódok éves gyakorisággal változnak, idén épp mindkét rendszer ciklusa okoz közel kétezres nagyságrendben változást.

A Vámműhely egyik célja, hogy a hazai gazdálkodók számára leginkább érdekes árucsoportok, illetve áruk (pl. műanyagok, gumiáruk, vegyi anyagok, alumíniumáruk, gépek, villamossági cikkek, elektromos gépek és felszerelések stb.) tekintetében a várható változtatások tartalmát, az egyes iparágak tekintetében a változással járó sajátosságokat széles körben és részletekbe menően megismerjék. Másik témakör pedig a környezetvédelmi termékdíjra vonatkozó hazai jogszabályi kötelezettségek változásainak áttekintése, a törvényi és végrehajtási szabályok, illetve az adminisztratív kötelezettségek tekintetében egyaránt.

A Magyar Vámügyi Szövetség által szervezett Vámműhelyen való részvételt mindazoknak ajánljuk, akik tevékenységükhöz kapcsolódó termékkör kapcsán a tarifaváltozásokról, vagy a termékdíjra vonatkozó jogszabályi változásokra vonatkozóan ismereteket kívánnak szerezni.

A részletes programot a mellékletek alól letölthetik, illetve a rendezvényt megelőzően is kézhez kapják a résztvevők.

A program tartalma:

HR és KN kódok változásai 2017

     Elóadó: Tóth János, a NAV szakértője

— Termékdíjas szabályozás változásai 2017-ben

     Előadó: Kovács Csaba az MVSZ környezetvédelmi tagozatának vezetője

— Termékdíj bejelentések és nyomtatványok változásai

     Előadó: Mészáros Adrienn a NAV szakértője

Regisztráció: 12.30-13.00 között, az előadások 13.00 órától 17.00 óráig tartanak, közben egy szünetben büfészolgáltatást biztosítunk. Mindkét témakörben lehetőség lesz kérdések megvitatására.

A teljes időtartam összesen 4 óra.

Az előadások helyszíne: Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94.

A Vámműhelyre a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2016. november 15-ig. A jelentkezési lap a mellékletek között található.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza, nem tagok számára a számlákat a jelentkezések visszaigazolását követően küldjük meg.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére a Vámműhely ingyenes.
  • Nem MVSZ tagok részére: 11.800,- Ft + ÁFA

A részvételi díj tartalmazza a vámműhely keretében megvalósított képzés díját és a rendezvény ideje alatt biztosított büféfogyasztást.

 

Budapest, 2016. november 8.

tolnaine alair

Tolnainé dr. Tóth Veronika

                    főtitkár

Megjelent: 1457 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 15 november 2016 10:29
Qr Code