2020. március 31. kedd | Belépés

Újraértékelésre készültünk, új módszerrel és nagy sikerrel

Tegnap egy egész napos rendezvény keretében készültünk fel az újraértékelés előttünk álló idei kihívásaira.

IMG 0128A téma feldolgozásához olyan módszert választottunk, amely a párbeszédre épül, hiszen ez a feladat több szempontú információ-megosztást igényel. A panelbeszélgetések új módszerében egy-egy moderátor segítette a beszélgetőpartnereket, azaz a jogalkotó NGM, a NAV KI Vámfőosztály, a NAV igazgatóságok és gazdálkodók  közül érkező kollégákat abban, hogy az újraértékelés négy témakörét együtt áttekintsék.

A bevezető vezetői köszöntőkben elsőként Szabó Károly dandártábornok úr emelte ki, hogy a külkereskedelmi ügyletek növekvő száma és az új ellenőrzési feladatok mára a vámszolgálatok által csak akkor végezhetők el hatékonyan, ha a gazdálkodók belső rendszereiben rejlő erőforrásokat is kihasználják és az engedélyek által korábban vámosok által ellátott funkciókat a gazdálkodókra terelünk át. Ehhez azonban olyan engedélyezési rendszert kell kialakítani, amely valóban megbízhatóvá teszi a gazdálkodói működést és a folyamatokat. Az újraértékelés célja az új uniós szabályozás adta előnyök gyakorlati megvalósításának biztosítása, amely a gazdálkodók versenyképességén túl az egymással is versenyben álló vámszolgálatok eredményességét is közvetlenül érinti. Vizsy József elnök úr a gazdálkodók oldaláról bevezetőjében azt emelte ki, hogy az UVK adta előnyök valós megjelenése a gazdálkodói oldalon még nem látványos, ahhoz, hogy ezek az előnyök realizálódhassanak, a lehető legkisebb nehézségekkel kellene az újraértékelési eljárásokat lefolytatni. Ennek a munkának kívánunk segítséget adni a minél szélesebb információ-megosztással, valamennyi igazgatóság meghívásával.

Ezt követően a panelbeszélgetések során moderált keretek között beszélték át a szereplők az újraértékelést feldolgozó 4 részterületet:

  1. az AEO engedélyek újraértékelésének szempontjait,
  2. az összkezesség, bankgarancia és átmeneti megőrzés összetartozó területeit,
  3. a nyilatkozattevő nyilvántartásába bejegyzés és a halasztott fizetés egyszerűsítéseit, valamint
  4. a vámtevékenységi engedélyek újraértékelését.

A panelek részletes eredményeit összefoglaló diasort, amelyet menet közben jegyzeteltünk le, a tagok és a résztvevők természetesen megkapnak, úgy mint eddig, belépve megtekintehtik a teljes cikket a KÉPZÉSEK/Letöltések menü alatt, amelynek mellékletei a letöltehtő bemutatók.

A hangulatot nem tudjuk ezekkel a sorokkal visszaadni, de nagy öröm volt megélni. Az eddigi visszajelzésekben a résztvevők méltatták a panelbeszélgetések informatív jellegét és a kiemelték a partneri hozzáállásban megélt pozitív élményt, mindegyik szereplői minőségben. Az igazgatóságok örömmel vettek részt a programon és egy szakmailag nagyon tartalmas és kiemelkedően jó hangulatú találkozás volt.

Köszönjük minden kedves szereplőnek a rendezvény lebonyolításához nyújtott segítséget és elkötelezett szakmai munkát, és a hallgatóságnak az egész napi kitartó figyelmet!

Budapest, 2017. február 24.

Üdvözlettel:

tolnaine alair

       Tolnainé dr. Tóth Veronika

                    főtitkár

Megjelent: 895 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 24 február 2017 14:34
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vám - kiemelt témakörök

Qr Code