2020. augusztus 03. hétfő | Belépés
Kovács Csaba

Kedves Kollégák!

Az első vámszakmai webinárunk sikere után – és élve az egyik résztvevőnk általi visszajelzésben kapott témajavaslattal – újabb beszélgetésre invitáljuk Önöket a vám-és logisztika szempontjából is fontos témák sorában. Ez alkalommal Hong Kong helyzetének változása lesz a téma, s a beszélgetésben igyekszünk áttekinteni a gazdasági és kereskedelmi körülmények változásait, az érzékelhető vámszakmai és logisztikai hatásokat és az uniós vámpolitikai megközelítést.

kedd, 21 július 2020 12:34

Kreditpontos továbbképzési program

A tematikus továbbképzésekre a KÉPZÉSEK/Kreditpontos továbbképzések menüpont alatt található jelentkezési lapon lehet a részvételi szándékot jelezni. Az oktatásokat 10-15 fős csoportokban tartjuk, a valóban érdemi konzultációs lehetőség érdekében.

Szeretettel ajánljuk a figyelmükbe a 2020. év őszén induló Vámlogisztika posztgraduális egyetemi szakirányú képzésünket, amely az országban egyedülálló vámszakmai egyetemi képzés. A tematika ötvözi a logisztikai és vámügyi szakterületek legfontosabb képzési tárgyköreit, kölcsönös kitekintést és gyakorlatorientált ismeretmegosztást lehetővé téve.

kedd, 21 július 2020 12:09

BUDAPEST - BAMAKO 2022

JÓTÉKONY KALAND A MINDENNAPI ADMINISZTRÁCIÓS MUNKÁN TÚL

A Budapest-Bamako egy közös jótékonysági túra és verseny Budapesttől Bamako-ig. Kétévente a versenyzőkkel együtt indul egy hatalmas kamion is, amibe a résztvevők és a szponzorok felajánlásait viszik ki Afrikába. Azok, akik szeretik a kihívásokat és a vezetést, előbb-utóbb nem csak eljátszanak a gondolattal, hanem el is indulnak a futamon.

Tisztelt Érdeklődők!

A ChinaCham pandémia utáni első Üzleti Klub rendezvényén a koronavírus terjedésének, hatásának és következményeinek bemutatására vállalkoznak neves szakemberek részvételével.

Kedves Kollégák!

Az ellátási láncok globalizációja meghatározó jelensége a nemzetközi, és benne hazai gazdasági életnek. Az elmúlt évek ugyanakkor számos olyan új jelenséget hoztak magukkal, melyek megkérdőjelezik az intenzív globalizáció fenntarthatóságát. A globális értékláncok hatékonysági kérdései mellett egyre nagyobb kihívás azok rugalmasságának, agilitásának biztosítása.

Az Uniós Vámkódex (UVK) és a kapcsolódó bizottsági rendeletek joganyagában és az uniós bírósági döntésekben való eligazodást segítő magyar nyelvű szakkönyv második, átdolgozott kiadása jelent meg a Magyar Vámügyi Szövetség gondozásában, amely kiemelkedik a vámszakmai irodalom körében.

A Magyar Vámügyi Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM/37237/2017. számú határozatával az országban elsőként került vámügyi szakértői hatósági vizsgára felkészítő képzés szervezésére és lebonyolítására jogosult képző szervként VJSZ-1/2017. nyilvántartási számon nyilvántartásba vételre 2017. november 28-i hatállyal. A szakmai programunk mindenben megfelel a vámjogi szakértői hatósági képzésről és hatósági vizsgáról szóló 40/2016. (XI. 17.) NGM rendeletben (a továbbiakban: Rendelet) foglalt követelményeknek.

hétfő, 30 március 2020 08:16

2019. évi szakmai díjazottaink

Kedves Tagjaink!

 

Sajnos a tavaszi Egri Konferenciánk elmaradása miatt meghiúsult az a tervünk, hogy ünnepélyes módon a mai napon adhassuk át a Magyar Vámügyi Szövetség által a 2019-es évre meghirdetett szakmai elismeréseket.

Az Elnökség döntése alapján szeretném legalább ezen az úton és a mai napon hírül adni, hogy a beérkezett jelölések és az Értékelő Bizottság által megtartott személyes interjúk alapján a 2019. évre vonatkozóan

szerda, 11 március 2020 07:55

Eurogate Logisztikai Kft.

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 89.

 

Kapcsolattartó: Cigus László mail: cigus.laszlo[kukac]eurogate.hu

Tel: 06 1/889-2523  Fax: 06 1/264-3001