2018. június 20. szerda | Belépés

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Ma Keresés Ugrás a hónaphoz
CDMS, Tarifa, CETA&REX Vámműhely
2017. November 08. , Szerda, 12:00 -  4:30
Kapcsolat Varga Mária +36 1 238 0054

Az őszi Egri Konferenciánk után Vámműhelyre várjuk kedves tagjainkat és a rendezvény iránt érdeklődő szakembereket.

program első részében egy kiemelt konzultációt szeretnénk tartani az október 2-i bevezetése óta a CDMS rendszer alkalmazásában tapasztalt gyakorlati problémák egyeztetésére. Kiderül, hogy sikerült-e az Egri Vámműhelyen elfogadott akcióterv alapján gyorsan javítani a bejelentkezési hibákat, illetve vannak-e olyan természetű problémák, amely más tekintetben nehezítik az alkalmazást. Az Egri Vámműhelyen egyeztetett koordinációról a weboldalunk cikkét ezen a linken találják: https://mvsz.eu/index.php/item/1038-koordinacio-a-cdms-alkalmazasi-nehezsegeinek-megoldasara

program második részében előadást hallhatnak a 2018-as évre várt tarifaváltozásokról, valamint olyan termékek besorolásáról, amelyek az utóbbi időben nagyobb fejtörést okoztak. A jelentkezési lapon, vagy külön emailben is jelezhetik az erre vonatkozó kérdéseiket november 6-ig.

A harmadik téma pedig a CETA&REX gyakorlati alkalmazása, az új típusú szabadkereskedelmi megállapodás jellemzőiről és fő tartalmi elemeiről, valamint az ezzel járó új gyakorlati tanácsokról szól majd az előadás, és lehet kérdéseket is feltenni.

Végül szeretnénk kihasználni az alkalmat a részt vevő kollégákkal való belső egyeztetésre arról, hogy a származási igazolások kiadásának ügyintézése során tapasztalnak-e problémákat? Ha igen, milyen jellegű gondok vannak (pl. adminisztrációs teher, lassú ügyintézés stb.) Szeretnénk leszűrni, hogy van-e szükség érdekképviseleti munkára ezen a téren. Azt is megvitatnánk, van-e AEO gazdálkodók számára ezen a területen nemzeti vagy uniós szintű szabályozással valamiféle előnyt/egyszerűsítést kialakítására vonatkozó javaslat?

A részvételt mindazoknak ajánljuk, akik engedélykérelmek benyújtásán munkálkodnak, vagy tanulni szeretnének mások tapasztalataiból előre. Azoknak, akik kíváncsiak az új információkra és akik saját véleményükkel, ötleteikkel és visszajelzéseikkel igyekeznek segíteni a hatósági és ügyféli jogalkalmazást. Egyszóval mindnyájuknak! A részletes program letölthető, illetve a rendezvényt megelőzően is kézhez kapják a résztvevők.

A program időbeosztása:

A regisztráció 12.00-12.30 között lesz, a CDMS konzultáció, valamint az előadásokkal és kérdésekkel tárgyalt többi téma egyeztetése 16.30-ig tart.

Az rendezvény helyszíne: Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94.

A Hotel körül november 1-tól fizetőssé tettékk a parkolást!!! A továbbiakban a Népligetnél  lehet csak ingyenes P+R parkolót találni!

A Szemináriumra a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2017. november 7-ig, illetve előzetesen kérdéseket küldhetnek írásban 2017. november 6-ig, amelyeket az előadók felé koordinálunk. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére ingyenes
  • Nem MVSZ tagok részére: a 11 000,- Ft + ÁFA

A részvételi díj tartalmazza a rendezvény ideje alatt biztosított büféfogyasztást is.

Budapest, 2017. október 30.

tolnaine alair

   

 

 

     Tolnainé dr. Tóth Veronika

                    főtitkár

Hely: Tulip Inn Millenium
Üllöi út 94.
Budapest
1089
Qr Code