2020. július 08. szerda | Belépés

Kedves Kollégák!

Az ellátási láncok globalizációja meghatározó jelensége a nemzetközi, és benne hazai gazdasági életnek. Az elmúlt évek ugyanakkor számos olyan új jelenséget hoztak magukkal, melyek megkérdőjelezik az intenzív globalizáció fenntarthatóságát. A globális értékláncok hatékonysági kérdései mellett egyre nagyobb kihívás azok rugalmasságának, agilitásának biztosítása. Az egyes országok gazdasági megfontolásai mellett regionális gazdasági szempontokat is figyelembe kell vennünk a globális ellátási láncok vizsgálatakor. Gondoljunk csak a folyamatban lévő Brexitre, az Európai Unió világgazdasági erőviszonyainak változásaira, az USA gazdaságpolitikájában beállt protekcionista fordulatra és ezzel párhuzamosan a folyamatosan alakuló regionális szabadkereskedelmi megállapodások rendszerére. Meg kell említenünk a 2019-ben Kínából indult COVID-19 világjárványt, mely ismét rávilágított a globalizációban az egyre szorosabban összekapcsolódó világgazdaság rendkívüli sérülékenységére. Gazdasági, politikai, egészségügyi megfontolások egyszerre vetülnek ma rá a nemzetközi ellátási láncok jövőjének kérdésére.

Minden gazdasági szakembert foglalkoztatnak ezek a kérdések, így webinárunkra várunk mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt. Külön szeretettel várjuk azokat a szakembereket, akik hisznek az élethosszig tanulás erejében, hiszen rendezvényünk kapcsolódik a Budapesti Corvinus Egyetem szakirányú posztgraduális képzéseinek megújítási programjához, ezen belül kiemelten az idén ősztől induló Vámlogisztika képzésünk tematikájához. A vámpolitikai döntések közvetlen hatásai a logisztikai folyamatokban jól rávilágítanak a képzés alapját jelentő szemléletünkre, hogy ezek a szakterületek szoros kapcsolatban állnak, együttes ismeretük olyan szakmai tudás, amely komoly pénzügyi előnyt hoz és az egyéni karriercélokban is új perspektívákat nyit a szakemberek előtt.

A Vámlogisztika szakirányú továbbképzési szak szakmai webinár rendezvényének időpontja és címe:

  1. június 24-én, szerdán kerül sor 17.00-18.00 között - Szükségszerű-e a globalizáció visszafordulása – a nemzetközi ellátási láncok sérülékenysége

Felkért beszélgetőtársak:

  • Dr. Chikán Attila, Professzor emeritus, Budapesti Corvinus Egyetem
  • Lányi Márton, Ügyvezető Igazgató Kühne & Nagel Magyarország
  • Nietsh Tamás, Senior manager EMEA Trade compliance, Flextronix Kft.
  • Tomcsányi Írisz, vámattasé, Magyarország Állandó Képviselete, Brüsszel 

Moderátor: Tolnainé dr. Tóth Veronika, a Magyar Vámügyi Szövetség főtitkára