Magyar Vámügyi Szövetség

Környezetvédelmi Tagozat

A Környezetvéldelmi Tagozatról

A környezetvédelmi tagozat a Magyar Vámügyi Szövetség legfiatalabb tagozat szintű szakmai csoportosulása, amely a jogalkotók felé a tagság érdekeit képviseli. Célunk és megfogalmazott feladatunk, hogy figyelemmel kísérjük a környezetvédelmi terület gazdasági vonatkozású, és az ehhez közvetlenül kapcsolódó jogszabályok változását, alakulását. A környezetvédelménél ma aktuálisabb szabályozási terület kevés van. Tagozatunk a környezetvédelmi termékdíj, a hulladékgazdálkodási jogszabályok, a kapcsolódó egyéb gazdasági tárgyú szabályozások közösségi és nemzeti szabályozási környezetét követi nyomon. Tagozatunk tagjai részt vesznek a jogalkotási munka során felmerülő társadalmi célú véleményezésekben, egyeztetnek a terület gazdájaként meghatározott minisztériumok szakmai munkájában. A Szövetség oktatási és képzési tevékenységéhez a tagozat szakmai anyagokkal, képzésben részt vevő kollégákkal erősíti, támogatja a szakterületen dolgozó szövetségi tagokat, a képzéseken résztvevőket.

A tanulás befektetés a jövőbe, melynek megvalósítására a Magyar Vámügyi Szövetség sok továbbképzést, tájékoztató előadást, és elérve a szükséges akkreditációt a Magyar Vámügyi Szövetség Képzési Kft-je révén, mint szakképző intézmény sikeresen járult hozzá az új képzési rendszerben a „Termékdíj ügyintéző” szakképzés megvalósításához, akkreditációjához. Célunk, hogy az MVSZ képzési Kft. sikeresen indítson termékdíj ügyintézői tanfolyamokat a 2023. évtől. Jelenleg, amikor ezt az ismertetőt megfogalmazzuk egy nehéz gazdasági környezetben kell összeállítani a képzés teljes tematikáját már azzal az ismerettel rendelkezve, hogy a termékdíjas hazai, és az uniós szabályozás is jelentősen fog megváltozni a szakterületet érintően a 2023. év során.

Területünket másnéven a „zöldadók” területének is nevezik, mely a környezetvédelmi adózást valósítja meg. A zöldadók célja a gazdaság befolyásolása pénzügyi eszközök és terhelések beiktatásával a környezet védelme érdekében.

Bartos Gyula

tagozatvezető

Elérhetőségek
Telefon: +36 1 623 0250
Email: bartos.gyula[kukac]e-termekdij.hu

    Aktualitások

    A Tagozat eseményei