Magyar Vámügyi Szövetség

Bemutatkozás

Történetünk

 • 1993. január 28-án Magyar Vámügyi Kamara néven alakultunk meg, 25 alapító tag részvételével. Még ebben az évben a VPOP, a Vámügynök Szövetség és az MVSZ közös Etikai Kódexet írt alá.
 • 1995-ben megtartottuk az első országos szakmai konferenciánkat Egerben, amelyet azóta is hagyományosan minden évben tavasszal és ősszel rendezünk meg. Az 1998-ban megalakult Vámtanács alapító tagjai voltunk, amely a Pénzügyminisztérium jogalkotói tevékenységének támogatása céljából jött létre.
 • 2003-2004-ben meghatározó szerepet vállaltunk, hazánk Uniós csatlakozásából fakadó feladatokban, illetve a hazai vámszakemberek felkészítésében, oktatásában.
 • 2006. márciusában alapító tagként csatlakoztunk a Logisztikai Egyeztető Fórumhoz a logisztikai szakmát érintő ügyekkel kapcsolatos egységes érdekképviselet megteremtése érdekében.
 • A kezdetektől részt veszünk a 2015-ben, az NGM kezdeményezésére megalakult Vám Fórum munkájában, amelynek első nagy feladata az Uniós Vámkódex hazai bevezetésére való felkészülés volt.
 • Tevékenységünk a vámterületen kívül ma már kiterjed, a jövedéki, az adóügyi, a hulladékhasznosítási és koordinálási szakterületekre is. Tagjaink között megtalálhatók vám, jövedéki, adóügyi, környezetvédelmi termékdíj, hulladékgazdálkodási, logisztikai, jogi, pénzügyi ügyintézést, tanácsadást végző szolgáltatók, valamint gyártó és kereskedelmi vállalatok.

Feladataink:

 • Szakmai fórumot biztosítunk az új törvények, rendeletek megalkotása előtti vélemény-nyilvánításra elsősorban a vám, a jövedéki, az adózási és a környezetgazdálkodási témakörökben.
 • Érdekképviseleti tevékenységünk keretében, indokolt esetben a tagjainkat ért esetleges sérelmek orvoslásában közreműködünk.
 • Elősegítjük a konstruktív, szakmai alapokon nyugvó párbeszédet a gazdálkodói, a hatósági és a jogalkotói oldal között.
 • Szakmai konferenciákkal, vámműhelyekkel segítjük az információk, tapasztalatok megosztását. Tagjaink a különféle rendezvényeinken közvetlenül tehetik fel kérdéseiket, illetve konzultálhatnak hatóság, illetve az minisztériumok előadóként jelenlévő vezetőivel, szakembereivel. 
 • Továbbképzéseket szervezünk, oktatási agyagokat, publikációkat készítünk, illetve jelentetünk meg az érintett szakterületeken dolgozók szakmai színvonalának folyamatos fejlesztése érdekében.

Szövetségünk non profit szakmai érdekképviseleti szervezetként közvetlen szolgáltatási tevékenységet, konkrét ügyekben tanácsadást, illetve ügyintézést nem végez. Amennyiben ilyen jellegű segítségre lenne szüksége, szívesen ajánljuk tagjaink szolgáltatásait, amelyekről honlapunkon, a Tagjaink szolgáltatásai menüpont alatt, illetve Titkárságunkon keresztül érdeklődhet.

Elnökségi tagjaink

Bizottsági tagjaink

Tagozatok

Titkárság

MVSZ Tagok

Tagjainkat a Tagjaink szolgáltatásai oldalon tekintheti meg.