Visszaváltási rendszer továbbképzés termékdíj ügyintézőknek – 2023.11.09.


Beverages 3105631 640

„véget ér az üres palackok eldobásának időszaka”

Az MVSZ Képzési Központ által szervezett online egynapos kurzust azoknak a hulladékgazdálkodási, vagy termékdíjas szakembereknek ajánljuk, akik az új uniós körforgásos gazdasági modellre épülő hulladékgazdálkodási rendszerre kíváncsiak, szeretnék megismerni a hulladék összegyűjtésének és hasznosításának új mechanizmusát, a díjfizetést és a termékdíj új jogszabályi kereteit.

A továbbképzést Kovács Csaba tartja, aki évtizedes tapasztalattal rendelkező oktatónk, az MVSZ Hulladékgazdálkodási tagozatának tagja, jogalkotási tapasztalattal rendelkező szakember.

A FAR_NIVE rendszerbe bejelentett résztvevők a felnőttképzési rendszerből tanúsítványt is kaphatnak, ha az igényüket jelzik előre a jelentkezési lapon.

A kurzust az MVSZ Képzési Központ felnőttképzésként bejelenti, az ehhez kapcsolódó adatszolgáltatás teljesítéséhez felnőttképzési szerződést köt minden résztvevővel. A Felnőttképzési Szerződés ráutaló magatartással távollévők között elektronikus úton (online felületen) jön létre, a Résztvevő által kitöltött Jelentkezési lap a jelentkezési lap adatmezőinek kitöltésével, beküldésével és a jelentkezési felületre feltöltött Felnőttképzési Szerződés dokumentum elfogadásával megtett jognyilatkozatával jön létre, amely az MVSZ Képzési Központ által tett ajánlat elfogadásának minősül. A Résztvevő ezen jognyilatkozata az MVSZ Képzési Központ tudomásulvételével hatályosul. A jognyilatkozat tudomásulvételét a Képzőintézmény a jelentkezés elfogadásának visszaigazolásával fejezi ki a Résztvevő felé.

A program időbeosztása:

Az online bejelentkezés 8.30-9.00 között történik.

IdőtartamTematika
9.00-10.30Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat és a koncessziós működési modell
10.30-10.45Szünet
10.45-12.15A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer személyi és tárgyi hatálya, a KGYF kötelezettségek részletesen, figyelmemmel az időközben megjelent módosításokra
12.15-13.00Ebédszünet
13.00-14.30A visszaváltási rendszer szabályai, kötelező és önkéntes rendszer, a gyártó, forgalmazó, fogyasztó, koncessziós társaság jogai és kötelezettségei, csatlakozási és szolgáltatási díj, nyilvántartásba vétel és adatszolgáltatás
14.30-14.45Szünet
14.45-16.15Az EPR díjas rendszer és a visszaváltási rendszer kapcsolatai, különbségei,
A termékdíjas szabályozás kapcsolata a visszaváltási rendszerrel – átmeneti rendelkezések és felkészülési határidők
16.15-16.45Kérdések, konzultáció

Részvételi díj:

  • Nem MVSZ tagok részére: 27.000-, Ft/fő + ÁFA
  • Tagjaink részére: 13.500-, Ft/fő + ÁFA
  • együttműködő kamarai kedvezmény (10%): 24.300.- Ft/fő +ÁFA

A szakmai programról bővebben felhívásunkban olvashat.

A jelentkezés lezárult!